sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Saarijärvi, Ahvenlampi Camping, juhannus, 23. – 26.6.2011

 

Juhannuksen viettoon lähdettiin iloisin mieli, jälleen sateen saattelemana. Määränpäämme sijaitsi Saarijärvellä, Ahvenlampi Campingissa. Olimme varanneet minisaunallisen mökin kolmeksi vuorokaudeksi. Teemana Ahvenlammella oli perhejuhannus.

Mökissämme oli yksi huone. Huone toimi niin makuu- kuin olohuoneena sekä keittiönäkin. ”Olohuoneessa” oli levitettävä vuodesohva, minne nostimme patjat kerrossängyistä. Mökit olivat parhaimmat päivänsä jo nähneet. Ne olivat imeneet kosteutta rakenteisiinsa, ja saunan ja wc:n seinäparrut olivat homeesta vihreät. Vietimmekin lähes koko juhannuksen ulkona.



Ensimmäinen päivä meni sadetta pidellessä, grillatessa ja saunoessa. Nukkumaan mentäessä huomasin, että patjaan oli ”syöpynyt” iso kuoppa juuri siihen kohtaan, missä takapuoleni lepäsi. Sinne valui väistämättä, ja aamulla heräsinkin särkevän selän kanssa. Seuraavaksi yöksi patja käännettiin toisinpäin.

Toisena päivänä kävimme tutustumassa Saarijärven keskustaan. Se oli pienehkö, vesistön ympäröimä kyläkeskus pikkuputiikkeineen. Lähellä sijaitsivat myös Kukonhiekan tanssilava ja Summassaaren hotelli mökkeineen. Leirintäalueemme vieressä sijaitseva kalastajakylä tarjosi helppoja kalasaaliita niistä kiinnostuneille. Ongen asetettua lampeen, söi lohi varmuudella viiden sekunnin kuluessa. Saalista saaneet maksoivat kalasta 12 € kilolta. Tyydyimme vain katselemaan.



Saimme seuraa iltapäivällä. Yhden huoneen ja kahden pariskunnan mökki sai meidät viihtymään ulkona jälleen koko päivän. Pelailimme petanquea aina välillä grillaten. Aurinkokin näyttäytyi, päivä oli kesäisen lämmin.

Kiertelimme leirintäaluetta uteliain mielin. Rannalla otettiin pieni kivenheittokisakin. Leirintäalue oli jaettu kahteen osaan. Alueet toisistaan erotti keskellä oleva iso mäki, minkä päällä sijaitsi inforakennus. Rannalta inforakennukselle oli kymmenien portaiden nousu. Inforakennus terasseineen oli hiljainen, ja se sulki ovensa jo iltayhdeksältä, myös juhannuksena.

 Illalla lämmitettiin sauna, ja tarkeni tai ei, uimaan mentiin. Vesi oli kylmää, mutta virkistävää.



Lauantaina kävimme leirintäalueen lähellä sijaitsevalla luonnonsuojelualueella. Alue tunnetaan nimellä Julmat lammit. Patikointimatkaa valtatien parkkipaikalta kertyi ainoastaan puoli kilometriä. Toivoimme hieman enemmän kohteelta, mutta kävelymatkaan nähden paikka oli kuitenkin näkemisen arvoinen.



 

Mökkiseuramme jatkoi matkaa toiseen kohteeseen, joten jäimme nauttimaan juhannuslauantaista kahden. Iltapäivän kääntyessä kohti iltaa saimme naapurimökin mukavasta pariskunnasta peli- ja juttuseuraa. Ilta kuluikin vauhdikkaasti tutustuessa ja juttuja kertoen. Välillä saunoimme tahoillamme minisaunoissamme, grillailimme hiiligrilleillämme, ja vain nautimme olostamme.

http://www.luonnonvoimaa.net/ahvenlampicamping/index.htm 
http://www.saarijarvi.fi/
http://www.veijari.net/kalastajakyla/vinkit.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti