sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Naantali ja Turku, Naantali Camping, 7. – 8.7.2011

Torstaina, 7.7. lähdimme aamusta ajamaan kohti aurinkoista Turkua. Turun visiitille ei suunnitelmia oltu tehty, mutta toivoin silti näkeväni Turun tuomiokirkon ja Turun linnan.



Jätimme automme tien reunaan ajettuamme lähinnä arvailemalla jonnekin päin keskustaa. Lähdimme seuraamaan edessä virtaavan joen rantaa. Rantaa reunustivat kutsuvan näköiset kahvila-ravintolat, mitkä aurinkoisesta säästä ja kesälomista johtuen olivat jo ennen puolta päivää täpösen täynnä. Joen toisella puolella häämötti kirkko, mikä kertoi kokonsa ja keskeisen sijaintinsa puolesta olevan kuuluisa tuomiokirkko. Kirkko oli uskomattoman korkea, ja sitäkin upeampi sisältä. Lattioilla oli useita hautoja, ja mietimmekin, mahtoiko jalkojemme alla makoilla luurankoja, ja keitä he olivat olleet. Nimet eivät kertoneet itsessään mitään, mutta mystistä tunnelmaa oli ilmassa. Samaan aikaan kirkossa järjestettiin nykytaiteen näyttely. Esillä oli mm. neljä kappaletta Andy Warholin taideteoksia.



Turun torilta ostimme herneitä ja jäätelöt. Aurinko sulatti herkkuja armotta, ja ne hotkaistiinkin vauhdilla. Joku yritti ostaa meiltä huumeita torin laidalla, mutta koska emme tällaisia omistaneet, kauppoja ei syntynyt. Jäin miettimään, minkälainen kohtalo tätäkin huonovointista ja –kuntoista miestä odottaisi.



Torilta kurvasimme navigaattorin ohjaamana Turun linnan liepeille. Linna oli remontissa, ja kuumasta säästäkin johtuen emme lähteneet tutustumaan siihen sisältä käsin, vaan tyydyimme kiertämään sen ympäri ja suunnistimme vauhdikkaasti ilmastoituun autoon.




Seuraavaksi osoitteeksi navigaattoriin asetettiin Naantali, missä yöpaikkamme sijaitsi. Päätimme ensin tutustua Naantalin kuuluisaan pikkusatamaan ja sen lukuisiin ravintoloihin. Rannan läheisyydessä sijaitsi asiaan kuuluvasti muumikauppa. Ravintolat olivat täpötäynnä huolimatta korkeista hinnoistaan. Löysimme kuitenkin kohtuuhintaisen ravintolan, jossa sammutimme suurimman janomme ja nautimme auringosta upeita veneitä katsellen.



Majoituimme Naantali Campingiin, mikä sijaitsi vain muutaman kilometrin päässä keskustasta. Vastaanottovirkailijalla tuntuivat hermot olevan kireällä, sillä matkustajakortti ja kynät kirjaimellisesti heitettiin tiskille täytettäväksi. Päättelimme, että hän ei ollut vielä pitänyt kesälomaansa.

Alue oli pienehkö, kompakti ja kotoisa. Uimaranta sijaitsi alempana kuin mökit. Lähes jokaisesta mökistä oli varmasti edes pieni näkymä merelle puiden katveesta. Meidän mökkimme sijaitsi ylimpien joukossa. Mökki maksoi 100 € vuorokaudelta, ja siihen kuului sairaalamainen wc ja suihkuhuone, keittiö-makuuhuoneyhdistelmä (kerrossänky) ja yksi makuuhuone, missä kerrossängyn alempi osa oli leveämpi, parivuodemainen. Mökki oli siis tarkoitettu 4-5 henkilölle. Mökin verhot olivat sotkuiset edellisten asukkaiden ruoista, eikä siellä ollut radiota tai televisiota. Tietysti mökillä ei televisiota yleensä kaipaakaan, kunhan sää sallii olla ulkona. Mökin terassilla oli 1,5 henkilön levyinen kiinteä istuin ilman pöytää, joten ulkona syömisestä ei tarvinnut haaveilla. Luimme esitteistä, että maksamalla 10 € enemmän olisimme saaneet vuokrata remontoidun mökin ilmastoinnilla ja televisiolla, mutta nämä mökit ovat varmasti olleet varattuja jo useita kuukausia aikaisemmin.



Paistattelimme päivää hiekkarannan viereisellä laiturilla herneitä syöden. Ruoat valmistettiin myöhemmin grillaten. Sadekin yllätti, joten mukaan otettu radio tuli tarpeeseen. Uni yllätti aikaisin, ja tuuletettuamme mökkiä koko päivän saimme nukuttua edes hieman viileämmässä huoneessa.

www.turku.fi
https://www.turunseurakunnat.fi/portal/fi/kirkot/tuomiokirkko/
http://www.turku.fi/Public/Default.aspx?nodeid=4537
www.naantali.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti