sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Alaveteli, Seljes, helatorstain aatto, 1.6.2011



Helatorstain aatto tarjosi meille kesän ensimmäisen mahdollisuuden lähteä mökkeilemään keskellä viikkoa. Päivä oli sateinen, mutta mieli aurinkoinen. Heti töistä päästyämme suuntasimme auton kohti Seljesiä, Alavetelissä sijaitsevaa pienehköä, erityisesti harrastajakalastajien suosiossa olevaa leirintäaluetta. Avopuolisoni harrastaa ahkerasti kalastusta, joten siitä on muodostunut meidän molempien yhteinen harrastus. Itse en syö kalaa ollenkaan, vaan nautin enemmänkin ympärillä olevasta luonnosta ja rauhasta.



Seljesillä meitä odotti joukko Tyhy-päiväläisiä, joten hieman sai jonotella tiskille avainta hakiessa. Palvelu oli kiireestä huolimatta miellyttävää. Olimme varanneet rannasta suihkullisen ja wc:llisen mökin. Se maksoi 90 € vuorokaudelta. Kurvasimme viihtyisän päärakennuksen pihasta mökin rantaan. Mökki näytti ulkopuolelta miellyttävältä ja se oli ihanan lähellä rantaa.



Rannalla oli myös pieni grillauspaikka, mutta puita vain ei näkynyt missään. Lähistöltä löytynyt puuvajakin oli lukittu. Mökin sisällä meitä odotti vähemmän kaunis näky, mutta jäisestä lattiasta, lukuisista ötököistä ja kovasta levitettävästä sohvasta huolimatta reissusta tuli todella mukava. Ensimmäisenä käytiin ostamassa kalastuslupa, 15 € vuorokaudelta. Lupaa hakiessamme Tyhyläiset kilpailivat kananmunien kantamisesta lusikoilla. Muuten koko alue oli aika hiljainen.





Istuimme illan sateen suojassa mökin tilavalla terassilla. Laitoimme kalastusvehkeet pyyntiin ja seurasimme siimojen kiristymistä. Illan aikana saimme kaksi kirjolohta, jotka molemmat minä sain väsyttää rantaan haaviin. Kolmaskin oli koukussa, mutta saalis katkaisi siiman ja ui karkuun.

  

Myöhemmin illalla sade lakkasi, ja sytytimme grillin. Grillaus hoidettiin mukaan otetussa hiiligrillissä. Eväinä oli pihviä ja perunoita sekä salaattia. Nuotion tekoon tarvittavia puita löysimme myöhemmin piilotettuna mökkialueen läheisyydessä sijaitsevan peräkärryn pressun alta. Lainasimme sieltä muutaman tunnelmallisen nuotion sytyttämiseen.

http://www.seljes.fi 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti