torstai 31. toukokuuta 2012

Oulu, Nallikarin leirintäalue, 29.-30.5.2012

Ranualta päätimme jatkaa matkaa Oulun Nallikarin leirintäalueelle. Sää oli jo hieman edellispäivää aurinkoisempi.

Päärakennus, vastaanotto, kahvila ja kesäkauppa.
Alueen vastaanotosta lunastettiin asuntoautopaikka. Vastaanottorakennuksen yhteydessä oli pieni kauppa ja aurinkoterassi. Tähän aikaan palvelut olivat auki kello yhdeksään saakka.
Hintaa autolle, kahdelle henkilölle sekä sähkölle kertyi tällä leirintäalueella 28 €. Jo vastaanotossa piti päättää, minne auto haluttiin ajaa, mikä vaikutti hieman oudolta. Myös etukäteen kävellen olisi voinut valita paikan, mutta päätimme valita piirroskartan perusteella ”sokkona” paikan huoltorakennuksen tuntumasta. Vaunupaikka oli onneksi hyvä ja tilava, vaikkakin itikkaparven asuttama.

Huoltorakennus










Tutustuimme huoltorakennukseen, mikä oli sekin hyvässä kunnossa ja suhteellisen siisti, vaikkakin kaakelit olisi saanut päivittää nykypäivään.













Leirintäalueen vieressä sijaitsi Oulun Edenin kylpylähotelli. Kylpylähotellissa olisi varmasti ollut ravintolapalveluita muiden palvelujen lisäksi, mutta päätimme kuitenkin nauttia leirintäalue-elämästä. Alueilla oli yleisesti ottaen kohtalaisesti majoittujia, vaikka kyseessä olikin arkipäivä, eikä kesäloma-aikakaan vielä ollut alkanut.
 
Kylpylähotelli leirintäalueen vieressä meren rannassa.

Nämä mökit sijaitsivat heti päärakennuksen vieressä. Alueella oli myös paremman näköisiä mökkejä.
Tutustuimme alueeseen ja sen ympäristöön geokätköillen. Kätköjä olikin lähistöllä useita, joten samalla saimme tutustua Nallikarin alueeseen, viereiseen merenrantaan ja lähiympäristöön, kuten asuntomessualueeseen. Noin viiden kilometrin kevyen lenkin jälkeen saavuimme takaisin leirintäalueelle. Istuimmekin loppuillan asuntoauton ulkopuolella auringosta nauttien ja grillaten. Auringon painuttua alas ja ilman viilennyttyä siirryimme sisätiloihin.

Meren ranta alueen vieressä.
 
Nallikarin alueen ulkopuolelta.

30.5.2012

Asuntoautopaikka tuli luovuttaa vasta klo 15.00, mikä oli meille uusi asia, ja iloinen yllätys. Koska kotimatkalle ei ollut kiire, lähdimme vasta puolen päivän jälkeen. Ajoimme Kempeleen Zeppeliniin ostoksille. Haimme yhden geokätkön tältäkin alueelta, shoppailimme hieman ja menimme syömään Crecianiin, kreikkalaiseen ravintolaan, minkä vuoksi olimme keskukseen saapuneetkin. Ravintola on sama, missä olemme syöneet aikaisemminkin Oulun keskustassa.

Saimme iloksemme lounaslistat eteemme, ja tilasimme tietysti siitä edullisempaa ruokaa. Ruoka oli suussa sulavaa, ja sitä oli runsaasti. Söimme moussakat salaatilla.

Lomalla kaipaamamme aurinko lämmitti meitä koko kotimatkan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti