sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Tampere, Sokos Hotel Ilves, 28.-29.4.2012



Huhtikuisena lauantaiaamuna suuntasimme kohti Tampereen Ikeaa. Matkamme päätarkoitus oli tästä huolimatta käydä Tampereella ruotsalaisen in Flamesin keikalla, mutta päätimme käyttää osan päivästä myös ostoksiin.

Navigaattorin vanhoilla kartoilla oli hieman hankaluuksia löytää ostosparatiisi, eikä teiden varsilta kylttejäkään löytynyt. Pienen edestakaisinajelun päätteksi kuitenkin löysimme etsimämme. Ikea oli lauantaisena päivänä täynnä ihmisiä, mutta joten kuten mahduimme mekin sekaan. Kärry tuli pian täyteen, vaikka emme mitään sen isompaa ostaneetkaan, koska autoon ei olisi mahtunut. Uusi Ikean keikka olisi siis pian tiedossa! Kassoilta suuntasimme 0,6 €:n pizzapaloille Ikean ravintolaan, ja hyviähän ne olivat!

Asetimme navigaattoriin hotellimme, Sokos Hotel Ilveksen osoitteen ja lähdimme ajamaan kohti keskustaa. Hotelli sijaitsi aivan Tampereen keskustassa, Tammerkosken rannalla, ostosmahdollisuuksien ja ravintoloiden keskellä. Ajoimme auton hotellin maanalaiseen parkkihalliin, missä parkkeeraus maksoi 20 € / vuorokausi. Hotellin varasimme jo joulukuulla, jolloin se oli huomattavasti edullisempi, eli noin 80 €:n luokkaa vuorokaudelta. Hinta olisi ollut noin 1,5-kertainen varatessa huoneen "vasta" tammikuussa.

Saavuimme hotellin aulaan hieman kahden jälkeen. Tiskillä selvisi, että tähän hotelliin saisi kirjautua vasta kolmelta, mikä tuli meille yllätyksenä. Onneksi vapaita huoneita oli jo siivottuna. Vastaanoton nainen oli erittäin miellyttävä ja avulias. Hän kertoi iloisesti kaiken tarpeellisen ja tarjosi myös ilmaista langatonta internetyhteyttä. Meillä oli kuitenkin omamme jo mukana.

Huone oli todella siisti ja miellyttävä. Sieltä oli komea näkymä viereiselle koskelle ja kaupungin ylle. Levähdimme hetken aikaa samalla odottaen ystäviämme saapuvaksi kaupunkiin.






Jos jotain unohtui, sen sai vastaanotosta. Ainut unohtamamme, eli hoitoaine, ei ikävä kyllä ollut listassa.


Lähdimme vaeltamaan kohti kaupungin toista Sokos hotellia. Ystävämme noudettuamme palasimme jälleen reilu puoli kilometriä takaisin kosken rannalla sijaitsevan Rosson terassille. Osa terassia oli vielä kiinni, eikä ulkona ollut edes kovin lämmin, mutta päätimme sitkeästi istua ulkona.

Jonkin ajan kuluttua siirryimme läheiseen Henry's Pubiin katsomaan jääkiekko-ottelua - ketkä katsoivat, ketkä eivät. Paikka oli suht kotoisa, mutta pinttyneet hajut eivät miellyttäneet.

Hieman kiireinen aikataulu pakotti meidät jo takaisin hotelliin siistiytymään ja valmistautumaan illalliseen. Olimme varanneet pöydän hotellin alakerrassa sijaitsevasta Fransmannista. Ravintola oli hyvin täynnä. Teimme tilauksen jonkin ajan kuluttua saavuttuamme. Valikoimassa olleet kasvisruoat olivat n. 15 €:n luokkaa. Muut tilasivat pihvejä ja muita vastaavia. Ruoat saimme noin tunnin odottamisen jälkeen. Tilaamani vuohenjuustopiiras punajuuren ja "heinänkorsien" kanssa oli erinomaista, eivätkä muutkaan ruoistaan valittaneet.

Syötyämme lähdimme melko nopeasti jatkamaan matkaamme. Kävimme ystäviemme hotellissa, mikä sijaitsi keikkapaikkana toimineen Pakkahuoneen naapurissa. Pian tästä siirryimmekin itse keikkapaikalle.

Keikka alkoi jonkin verran myöhässä. Koko paikka oli aivan täyteen tungettu, ja kaikki ihmiset olivat tietysti pidempiä, kuin minä. Näkyvyyden kanssa oli siis hieman ongelmia. Keikka oli mielenkiintoinen, ja tunnelma oli hyvä.





Keikan jälkeen suuntasimme jälleen kohti Ilvestä, tällä kertaa ravintola Amarilloa. Yöelämä oli jo alkanut, joten menimme vain istuskelemaan ravintolaan. Keikan väsyttäminä emme kuitenkaan jaksaneet kovin myöhään valvoa, vaan suuntasimme hotellihuoneisiimme. Uni tuli melko pian television avustuksella.

29.4.2012

Aamulla noustuamme lähdimme hotellin aamupalalle Amarillon ravintolaan. Aamupalaan kuului perus leipätarvikkeita ja erilaisia makkaroita ja munia sekä hedelmiä. Kasvispuolelta tarjolla oli perustarpeiden lisäksi ainoastaan kylmiä minilettuja, siinä se. Olin kieltämättä melko pettynyt. Saimme kuitenkin mahamme täyteen ja siirryimme takaisin huoneeseen pakkailemaan. Tänä päivänä sää oli aurinkoinen, toisin kuin tuulisena edellispäivänä. Mieli ei tehnyt lähteä. Päätimme vielä käydä pyörähtämässä Ikeassa, minne oli jälleen yhtä hankala löytää. Ikeaan saimme tietysti jälleen kulumaan rahaa. Loma oli miellyttävä, ja jälleen kerran aivan liian lyhyt. Hotellista ja palvelusta jäi yleisesti ottaen hyvä kuva.

http://www.tampere.fi
http://www.sokoshotels.fi/hotellit/tampere/ilves/
http://www.rosso.fi/tampere.html
http://www.henryspub.net/tampere/index.php
http://www.fransmanni.fi/index.php?id=tampere" title="Fransmanni, Tampere
http://www.tampere.fi/tullikamari/pakkahuone.html" title="Pakkahuone

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti