sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Pedersöre, Purmo, Mosavatten, 16.-17.7.2014



Pedersöressä, Pietarsaaren kupeessa sijaitsee kalastuspaikka, erämaajärvi nimeltä Mosavatten. Se koostuu kahdesta pienestä järvestä, jotka yhdistyvät toisiinsa pienellä vesikaistaleella.

 















Saavuimme iltapäivällä järven rantaan asuntoautolla, auringon vielä paistaessa. Pienen hetken kuluttua taivas kuitenkin vähitellen tummui ja ukkospilvet kerääntyivät järven ylle. Välillä satoi ja ukkosti, päivän mittaan ukkosti myös selkeältä taivaalta. Ranta ei ollut uintikelpoinen, joten viileämpi sää tuli kuin tilauksesta.

Kahdentoista tunnin kalastuslupa Mosavattenilla (Mosavattnet) sisälsi kaksi vapaa ja kaksi lohta. Se oli hinnaltaan 12 €. Rannalla oli kalastajien käytössä ilmainen vene, millä lohia käytiin narraamassa mm. perhostamalla.
Järvi oli rauhallinen, eikä muita kalastajia ollut myöhemmin saapuneita appivanhempia lukuunottamatta. Paikallista väkeä kävi aika-ajoin autoineen pyörähtämässä rannalla sijainneella parkkipaikalla, mutta meidät huomattuaan he lähtivät samantien pois.

Kala ei juurikaan hyppinyt, mutta se ei syöntiä haitannut, sillä saalista saatiin kuitenkin kaksin kappalein. Ensimmäinen lohi löysi tiensä nuotion ylle hetimmiten, toinen päätyi möyhemmin pakastimeen.

Rannalla sijaitseva laavu tarjosi hyvän suojan myös sateen sattuessa. Kävelymatkan päässä, näköetäisyydellä sijaitsi myös toinen laavu, minne pääsi kulkemaan jalkaisin rantaa pitkin.


Illalla, sään hieman selkiydyttyä taivaanrantaa koristi upea sateenkaari. Auringon laskiessa taivas värittyi punaisen eri sävyihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti