tiistai 22. toukokuuta 2012

Pori, Yyterin leirintäalue, helatorstai, 17.-18.5.2012


Helatorstaina matkamme päämääränä oli Pori ja siellä Yyterin leirintäalue. Lähdimme traileri auton perässä ajelemaan kohti Poria tarkoituksenamme hakea uusi vene kotiin. Sää oli jälleen kerran harmaan sateinen.
Leirintäaluetta lähestyessämme ihailimme upeita merimaisemia, mitkä olivat maalauksellisia pinnalla näkyvien kivirykelmien ja tyynen, mutta sumuisen sään ansiosta.
Perille päästyämme sade oli loppunut, mutta taivas oli pilvinen ja synkkä. Kuuntelimme radiosta säätiedotuksia, joiden mukaan osassa Suomea oli rikottu helleraja.
Alue oli suljettu pyhäpäivän vuoksi, joten löysimme avaimen päärakennuksen postilaatikosta. Mökin maksoimme jo etukäteen. Koska vielä ei ollut kesäkausi hinnaston mukaan alkanut, mökki maksoi ainoastaan 85 € vuorokaudelta. Tosin uskomaton 10 € laskutuslisä lisättiin hintaan, eikä tästä edes kerrottu alueen nettisivuilla, tai muullakaan tavalla etukäteen. Olo tuntui huijatulta.


Ajoimme 2-4 henkilön suihkullisen mökkimme pihaan. Mökit olivat ulkoapäin murjuisen näköisiä. Eikä ulkonäkö paremmaksi muuttunut sisään astuessammekaan.



Tila oli kolkko, ja mökit kaipasivat jo kovasti korjausta, pintojen uusimista tai täysin uusien mökkien rakentamista. Pesuhuoneen seinäkin oli homeessa. Kädet tarttuivat ruokapöydän pintaan kiinni ja sukat pöydän alla lattiaan. Sänkykin oli tarttunut muovimattoiseen lattiaan kiinni. Muurahaisia vilisi kymmeniä, joten olihan meillä tekemistä niidenkin kanssa. Kaiken lisäksi mökki oli hyytävän kylmä ja ulkokalusteet harmaita, joten niiden käyttöönotto olisi vaatinut kalusteiden pesemistä.



Makuuhuone



















 

Mustaa hometta pesuhuoneen seinässä





 







Olimme ottaneet mukaan gps-laitteen, sillä aloitimme hiljattain uuden harrastuksen – geokätköilyn. Latasimme lähialueen kätköt laitteeseen ja päätimme lähteä etsimään niitä. Löysimmekin hakemamme kätköt, ja samalla tutustuimme alueeseen ja sen ympäristöön. Alueella oli paljon harrastusmahdollisuuksia, vaikkakin kaikki rakennukset lannistivat ulkomuodollaan alueen yleisilmettä. Upea hiekkadyyniranta tosin antoi paljon anteeksi. Hiekkarannalla oli vesiliukumäki (erillismaksullinen) ja harrastusmahdollisuuksia, kuten frisbeegolfia, jota jotkut pelasivatkin sumuisesta ja viileästä säästä huolimatta.

Huoltorakennuksen takapiha leirintäalueen keskellä










Alueen vieressä sijaitseva hotelli näytti ulkoapäin huomattavasti paremmalta, ja tämän hinta olisikin ollut vain 118 €, joten suurta eroa ei ollut. Tällä hinnalla olisi saatu kylpylän palvelut ja aamupalat kahdelle.

Hotellin takapihalla kylpylä ja näkymä merelle

Kylpylähotelli

 
Toivottavasti näitä ei vuokrata enää kenellekään

 
Läheinen lampi
Parin tunnin geokätköilyn jälkeen palasimme mökkiin. Jääkiekon mm-kisojen karsintapelit olivat alkamassa. Tein samaan aikaan ruokaa grillattavaksi. Tutustuin myös mökin käyttöohjeisiin, minkä mukaan alueelle ei saisi tuoda omia grillejä. Tällaisesta säännöstä emme olleet koskaan aikaisemmin millään muulla leirintäalueella kuulleet. Olimme tietysti ottaneet grillin mukaan, ja haimmepa matkan varrella hiiletkin. Ohjeiden mukaan grillaus tulisi hoitaa alueen yleisillä grillipaikoilla. Grillipaikkoja tutkiessamme emme löytäneet polttopuita mistään. Olisiko meidän pitänyt tajuta ottaa mukaan omat nuotiopuut, ei grilliä? Aioimme grillata kiellosta huolimatta. Erätauolla laitettiin ruoat grilliin ja toisella syötiin. Mökissä alkoi olla jo niin kylmä, että siellä ei voinut olla ilman ulkotakkia. Lämpötilaa ei saanut säädettyä, sillä se oli lukittu.
Vietimme illan hytisten television ääressä, mikä olikin ainut uusi asia mökissä. Olimme kuitenkin hyvin tyytyväisiä ympäristöön ja harrastusmahdollisuuksiin. Ensi kerralla kannattaakin varata hotellihuone.

18.5.2012

Aamulla oli yhtä kylmä, kuin illalla nukkumaan mennessämme. Siistimme paikat ja söimme aamupalan. Palautimme avaimet ja kerroimme terveisiä mökin hinta-laatusuhteesta. Kävimme vielä etsimässä yhtä kätköä sitä kuitenkaan löytämättä. Tämän jälkeen ajoimme veneliikkeeseen. Veneliike sijaitsi lähellä keskustaa, ja keskustaan Yyteristä oli matkaa noin 20 kilometriä. Kävimme pyörähtämässä  autoillen myös keskustassa, mihin emme ikävä kyllä sen paremmin päässeet tutustumaan. Keskusta näytti miellyttävältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti