tiistai 14. elokuuta 2012

Kokkola, Poroluoto, venemajoitus, 10.-11.8.2012

Poroluodon vierasmaja

Tänä kauniina perjantai-iltapäivänä päätimme lähteä toukokuussa hankkimallamme veneellä ensimmäistä kertaa merelle yöksi. Veneen keulassa on makuutilat kahdelle hengelle, joten majapaikka seilaisi mukanamme minne tahansa päättäisimme lähteä.
Ennen lähtöä tehtiin vielä mukaan lättytaikina, pakattiin matkaan muurinpohjapannu, petivaatteet, uimapuvut, pyyhkeet ja muuta tarpeellista.

Ykspihlajan venesatama
Aurinko paistoi ja päivä oli kesäinen. Lastasimme veneen Kokkolan Ykspihlajan venesatamassa, tankkasimme ja lähdimme matkaan. Suunnaksi otimme Poroluodon saaren. Veneilylle sää oli ihanteellinen – meri oli lähes tyyni auringonsäteiden heijastuen sen pinnalta.

 










Edellisestä ja samalla ensimmäisestä Poroluodon vierailusta oli kulunut jo kaksi vuotta, eikä reitti sinne löytynyt ilman paria puhelinsoittoa. Muutaman soiton jälkeen saavuimme kuitenkin perille. Olimme ainoat paikalla.
Poroluoto
Parkkeerasimme veneen laiturin nokkaan ja istuimme auringon lämmittämille kallioille. Auringosta nauttien kuuntelimme matkaradiosta musiikkia ja rentouduimme.


Rantasauna
Alueella oli rantasauna, yömaja kahdelle matkustajalle, grillipaikka sekä puuvaja ja uusi ulkowc. Kaikki nämä olivat veneilijöiden vapaassa käytössä ilmaiseksi, ympäri vuoden.

Sää houkutteli pian paikalle muitakin veneilijöitä, emmekä kauaakaan saaneet viihtyä omassa rauhassa. Veneilijöitä saapuikin pitkin iltaa. Myös ystäviämme saapui paikalle.

Lämmitimme rantasaunan, jopa vihta saatiin kesäsaunaan tuoksumaan. Uimassa käytiin muutaman kerran. Vesi oli kylmää, mutta se ei haitannut. Saunan ikkunasta katselimme auringonlaskua horisontin taa.



Saunan jälkeen oli aika paistaan lättyjä. Muurinpohjapannu nostettiin nuotiohiilloksen ylle, eikä aikaakaan, kun voissa paistetut lätyt olivat valmiita. Taikinasta riitti useammallekin veneilijälle.

Illan jo muuttuessa yöksi päätimme siirtyä unten maille. Mukana oli sekä makuupussi, että peitto. Yö oli kylmä, eikä ulkolämpötilan ollessa alimmillaan vain +4 astetta, veneessä nukkuminen ollut kovin nautinnollista.

11.8.2012

Aamulla veneessä oli onneksi jonkin verran lämpimämpi. Lähdimme melko varhaisessa vaiheessa kotimatkalle. Sää oli tuulinen ja aallot heiluttivat venettä. Ajoimme aaltojen vuoksi hyvin hitaasti. Mitä lähemmäs pääsimme laituripaikkaa, sitä pienemmiksi aallot kuitenkin muuttuivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti