sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Peräseinäjoki, Kalajärven virkistysalue, Jääskän Loma Oy, vuodenvaihde, 29.12.2011-1.1.2012

 

Päivän jo pimentyessä 29.12. saavuimme Peräseinäjoen virkistysalueelle. Alue oli pimeä ja hiljainen. Majoittuisimme seuraavien kolmen vuorokauden ajaksi Jääskän Loman mökkiin. Mökkejä oli kolme, ja ne sijaitsivat kolmen sadan metrin päässä alueen päärakennuksesta.

Maa oli vielä täysin lumeton. Löysimme mökin lasitetulta terassilta kynttilöiden alle laatat. Terassi kiersi lähes koko mökin.

Mökki oli upea ja siistissä kunnossa, vasta puolisen vuotta vanha, ja sen kyllä huomasi.

Ruokailu. Taustalla lasitettu terassi. Huomaa erikoinen kelolamppu!
Joulukoriste ikkunalla lomailijoita ilahduttamassa!
Alakerrassa sijaitsi yksi makuuhuone, yläkerrassa oli sänky kahdelle ja olohuoneen sohvasta sai levitettyä vuoteen vielä kahdelle.

Teimme pientä purtavaa uunissa, lämmitimme saunan ja rentouduimme elokuvan parissa.

Saunan mielenkiintoinen valaisin


























30.12.2011

Yön aikana maa oli muuttunut valkoiseksi. Kävimme alueen vieressä sijaitsevassa keskustassa hakemassa jääkaapin täydennystä.

Pian alue alkoi täyttymään uuden vuoden viettäjistä. Saimme itsekin seuraa mökille. Ruoat laitettiin aluilleen ja sytytettiin lisää kynttilöitä koristamaan valkoista pihamaata.

Pelailimme pelejä ja nautimme olostamme.

Olimme lukeneet Kalajärven nettisivuilta vuodenvaihteen ohjelmatietoja, joten tiesimme, että tänään olisi ohjelmassa karaokea. Päätimme käydä päärakennuksessa juomassa kupit lämmintä.

Rakennus oli ilmeisesti ollut kiinni useita päiviä, sillä haju oli tunkkainen. Emme kuitenkaan välittäneet asiasta, vaan tilasimme juomat ja valitsimme kappaleet jukeboksista. Karaoke alkaisi vasta tunnin päästä, yhdeksältä, joten olimme vielä paikan ainoat asiakkaat. Kuumat juomat maksoivat kuusi euroa, joten päätimme niden jälkeen siirtyä takaisin mökille tekemään juomamme itse. Ennen lähtöämme paikalle ilmaantui yksi asiakas, hänkin puoli tuntia aikaisessa. Kenties paikka täyttyi karaoken alettua.


Päärakennus kuvattuna päiväsaikaan

Sauna lämmitettiin tänäkin päivänä. Ruoka maistui, ja sitä oli runsaasti!

31.12.2011


Päivä muuttui hyvin äkkiä heräämisen jälkeen iltapäiväksi. Seuramme lähti jatkamaan matkaansa. Kävimme vielä lähikaupassa ja teimme ruokaa. Kuuma kaakao ja elokuvat mahtuivat tämänkin päivän suunnitelmiimme. Loputkin kynttilät sytytettiin pihaa koristamaan. Alueella oli puhelias ja vauhdikas tunnelma. Raketteja ja paukkuja pommitettiin pitkin päivää.

Vaikka tänäkin iltana päärakennuksen ohjelmassa olisi ollut karaokea sekä ilmainen bändi, päätimme jäädä nauttimaan löhöämisestä ja lämmöstä mökin pehmeällä sohvalla.

Saunomisen jälkeen nautimme lämpimästä takkatulesta ja kuumasta kaakaosta.


Kivitakka mökin keskellä lämmitti ja valaisi iltaisin. Taustalla keittiö.

Mökki sijaitsi 50 metrin päässä rannasta. Ammuimme raketit rannan vieressä sijaitsevalta nurmialueelta kello 00.00 keskiyöllä. Paikan oli muutama muukin valinnut. Ilotulitukset olivat komeita ja niitä oli yllättävän paljon.

Vuoden vaihduttua pelasimme pelejä ja juttelimme unentuloon saakka.

1.1.2012


Vuoden vaihtumisen jälkeen oli aika siivota mökki ja palata kotiin, arjen pariin. Reissu oli ihanan rentouttava ja miellyttävä. Tänne tulemme ehdottomasti vielä joskus uudelleen!

http://www.jaaskanloma.fi/seinäjokikalajärvi-loma-asunnot
http://www.kalajarvi.fi/
http://www.peraseinajoki.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti