maanantai 27. heinäkuuta 2015

Vaala, Manamansalon leirintäalue, 22.-24.7.2015


Manamansalon saarta ympäröi Oulujärvi Vaalassa. Saareen kulkee ilmainen lossiyhteys aamusta iltaan puolen tunnin välein. Manamansalon viiden tähden leirintäalue sijaitsee kuusimetsässä, järven rannalla.

Saavuttuamme alueelle, kävimme vastaanottorakennuksessa ilmoittautumassa. Sieltä saatiin avain sähkötolppaan. Yöpymistä ei vielä maksettu, vaan Caravan-kortti otettiin pantiksi loman ajaksi, ja lasku kuitattaisiin lähtiessä. Hinnaksi muodostui perheeltämme caravan-kortilla 35 € vuorokaudelta.

Pian jälkeemme paikalle saapui myös ystäväperheemme asuntovaunuineen. Muodostimme yhteisen leirin päärakennuksen läheisyyteen. Pienen matkan päässä sijaitsi myös kaksi huoltorakennusta ja lasten leikkipaikka.

Päivä oli aurinkoinen ja lämmin. Kävimme tutustumassa alueen uimarantaan. Vesi oli kirkasta ja hiekkaranta pitkälle matala, vain loivasti syvenevä. Sen vieressä oli myös venelaituri.

Ystäväpariskunnallamme oli mukana oma kaasugrilli, jossa valmistimme illemmalla helppoa ruokaa nopeasti. He olivat ottaneet mukaan myös pienen soutuveneen ja polkupyörät.

Päivä kului lasten leikkiessä hiekkaleluillaan, autoilla ja metsän aarteilla, kuten kävyillä.

Pesutilat olivat vanhat, mutta suhteellisen siistit.


Pesutilat ja wc:t, yksi huoltorakennuksista
Toinen huoltorakennus sisältä



23.7.2015

Painanteen nuotiopaikka
Aamupalan jälkeen suuntasimme kohti Makkaraniemeä poika rinkassa. Pysähdyimme matkan varrella hakemaan geokätkön Painanteen nuotiopaikalta. Tästä palasimme pienen matkan takaisinpäin ja lähdimme kiertämään Teerilammen, missä ystävämme kokeili parhaillaan kalaonneaan mukaansa ottamastaan veneestä käsin. Kala ei kuitenkaan syönyt.
Matkan varrella napostelimme kypsiä mustikoita. Vaellusreitin varrelle osui myös laavu Särkisen lammen rannalla. Tästä oli enää 900 metrin matka takaisin leirintäalueelle. Kokonaismatkaksi kertyi vajaa 4,5 kilometriä hyväkuntoista reittiä pitkin.

Istuimme hetken leirissämme ennen kuin siirryimme päärakennukselle, mistä saisi myös ruokaa. Tiedustelin, voisiko listalta löytyvän vuohenjuustohampurilaisen rakentaa ilman vuohenjuustoa. Myyjä kertoi, ettei heiltä edes löytyisi vuohenjuustoa, mutta tarkisti vielä keittiöltä, voisiko kasvishampurilaisesta tehdä jonkin muun version. Se olisi kuitenkin kuuleman mukaan liian vaikeaa, eikä kasvishampurilaista ollut lopulta mahdollista tilata. Valitsin tilalle fantasia-pizzan, koska kasvispizzaa ei ollut listalla. Pizzan hintaan (9,5 €) kuului kaksi vapaasti valittavaa täytettä. Lisätäytteet maksoivat 1,80 € / kpl. Hampurilaiset maksoivat 7 € kappaleelta.
Söimme ruoat ulkona. Ne maistuivat kaikille hyvin.

Pojan päiväunien jälkeen menimme läheiselle leikkialueelle. Jätin lopun pizzasta foliossa asuntoautomme viereen, retkipöydän päälle. Laskettuamme jonkin aikaa liukumäkeä, kiikuttuamme ja leikittyämme palasimme takaisin. Pizza oli mennyt tällä välin parempiin suihin, eikä jäljellä ollut enää kuin folion riekaleet.

Kävimme kokeilemassa rannassa vettä varpaillamme, mutta vedestä pitävä poikamme halusi tietysti heti uimaan. Vesi oli hieman viileää, joten hetken aikaa polskittuaan siirryimme takaisin leiriin lämmittelemään.

Illemmalla grillasimme hiiligrillisissä vielä iltapalaa ja ihastelimme edellisillan tapaan upeaa auringonlaskua.

Naapuriimme leiriytyneet sveitsiläiset karavaanarit metelöivät pitkälle yöhön välittämättä hiljaisuusajoista. Myöskään alueen työntekijät eivät puuttuneet kovaäänisiin yöeläjiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti