keskiviikko 10. elokuuta 2016

Jyväskylä, Korpilahti, Moksi, Surkee, Matkailutila Surkeenjärvi, 6.-7.8.2016


Saavuimme ystäväperheemme kanssa Matkailutila Surkeenjärvelle hieman puolenpäivän jälkeen. Matka oli mutkainen, ja hiekkatie pitkä, mutta lopulta paikka löytyi peltojen keskeltä idyllisistä maalaismaisemista. Vanhalle maatilalle rakennettu matkailualue poikkesi hieman tavanomaisista kohteistamme, mutta tutustuimme alueeseen mielenkiinnolla.
Olimme ennakkoon ostaneet ohjelmapaketin, johon kuului myös kaksi ruokailua. Asuntoatopaikka sähköllä maksoi 15 €. Sähkö vedettiin vanhan navetta- / varastorakennuksen seinästä. Maisemana oli rinnemäinen heinäpelto.

Ensimmäisenä suuntasimme syömään seisovaan pöytään, jossa tarjolla oli jokaisen ruokavaliolle jotain. Ruoka oli jo ehtinyt jäähtyä, mutta muuten maittavaa kasvispyöryköineen, vihannestikkuineen ja kantarellikastikkeineen, jonka alueen yrittäjä oli kuuleman mukaan tehnyt aikaisemmin alueen kupeesta löytyneistä kantarelleista.
Ruoan jälkeen lapset laitettiin päiväunille, joten koitti hetki aikuisten aikaa auringon paistaessa leiriimme lämpimästi. Nautimme hetken tekemättömyydestä.

Alueella kasvoi omenapuita ja lukuisia marjapensaita, joista kävimme jokusen marjan maistelemassakin.
Alueen läheisyydestä löytyi naapuriautoon reilu kasa kantarelleja, joista valmistuisi koko seurueelle seuraavana päivänä keitto.

Pojan herättyä hän nautti auringosta mm. pyöräillen pihapiirissä. Pian alkoi ensimmäinen keikka, joista molemmat kuuluivat perhepakettiimme. Paikalla esiintyivät Kolmen keisarin liitto sekä Jani Wickholm bändeineen. Yhtyeet esiintyivät vanhassa ladossa, jonne poikakin pääsi kuulosuojaimien kanssa kurkistamaan. Vauvan kanssa emme voineet mennä sisälle. Harmittelimme hieman, etteivät keikat olleet ulkona, jolloin olisimme koko perheen voimin päässeet niihin osallistumaan. Istuimme telttakatoksen alla, pahimmalta paahteelta piilossa, ja kuuntelimme hyvää musiikkia.

"Rokkilato"

Keikkojen loppupuolella lähdettiin laittamaan ruokaa autolle. Tarjolla olisi ollut myös savusaunomista ja paljuilua, mutta koska vanhempi poika oli kipeän oloinen, vietimme loppuillan leirissämme. Illalla tutustuimme vielä päärakennuksen suihkutiloihin, jossa siisti, mutta miesten ja naisten yhteinen suihkutila saunoineen sijaitsi takkahuoneen yhteydessä.
Savusauna paljuineen
7.8.2016

Aamulla tarjolla oli aamupalabuffet, josta löytyi leivät, murot, jogurtit ja puuro. Pian syömisen jälkeen saimme leirin kasaan ja suuntasimme jälleen eteenpäin, sillä tänään ohjelmassa olisivat kummitytön syntymäpäivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti