maanantai 1. elokuuta 2016

Kannus, Hietajärvi, 28.-29.7.2016


Hietajärvi, Kannus

Kesän toinen asuntoautoretki suuntautui Kannuksen Hietajärvelle, josta olimme saaneet suosituksen. Hietajärvi oli hyvän kokoinen erämaajärvi, joka pitkän  soratiepujottelun päätteeksi osoittautui oikein mukavaksi paikaksi. Tällä kerralla meitä oli matkassa neljä. Uusimpana 2,5-viikkonen poikavauva, jolla oli edessä elämänsä ensimmäinen asuntoautoretki.

Majoituimme soutuvenealueen viereen, aivan rannan tuntumaan. Muita ei ollut paikalla. Autotietä reilun kolmen sadan metrin päässä oli tarjolla myös yleinen alue, josta löytyi grillipaikka, ruokailukatokset ja mm. keinut. Täällä oli muutama muukin nauttimassa päivästään. Pian leiriydyttyämme muut järvellä olleet poistuivat kuitenkin paikalta pienen tihkusateen saattelemana. Jäimme alueelle omaan rauhaamme juuri auringon tullessa koko illaksi esiin.


Veneiden yhteydessä oli pieni kahluun mahdollistava rantakaistale, josta oli hyvä kalastella leikkivirvelillä heiniä ja oksia. Pohja oli hiekkainen ja vesi kirkasta.

Löysimme iloksemme aivan vierestä myös geokätkön, mutta tämä aarteenetsintä hävisi ainakin kaksivuotiaan mielestä herkullisille mustikoille. Alueella oli myös kivikautinen muinaiskohde, jonka olemassaolo jäi meiltä harmiksemme hieman vähemmälle huomiolle.

Istuskelimme rannassa perheen pienimmän aina välillä nukkuen vieressä omassa, ötökkäverkoin suojatussa matkasängyssään. Vanhempi poika pyöräili potkupyörällä ympäri aluetta. Paistoimme nuotiolla maissia ja makkaraa ja nautimme lämmöstä.

Rannastaa pitkin kulki polku yleiselle alueelle, jonne päätimme lähteä tutustumaan vielä kävellen. Rantareitti oli lyhyt, noin parisataa metriä pitkä. Hetken alueella pyörittyämme palasimme leiriimme. Nautimme omasta rauhastamme ja luontoretken tunnelmasta.


Illemmalla tehtiin vielä ruokaa autossa, joka sopi koko perheen makuun – ranskalaisia, dippikastiketta ja sorminaposteltavaa.

Asuntoautoruokaa

Lasten mentyä nukkumaan istuimme vielä hetken rannassa katsellen jo hieman hämärtyvää maisemaa. Mies kokeili vielä kerran kalaonneaan lainaten rannassa lukitsematta ollutta venettä. Tällä kerralla saalista ei kuitenkaan saatu lukuunottamatta yhtä ahvenenrääpälettä, mutta paikan tunnelma ylitti kuitenkin kaikki miesväen kalahaaveetkin. Ainoana miinuksena mainittakoon alueen valtavat hyttysmäärät, jotka löysivät tiensä myös yön aikana asuntoautoon – kymmenittäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti