maanantai 28. heinäkuuta 2014

Sievi, Maasydänjärven matkailualueen caravan-alue, 17.-18.7.2014




Toistimme pari vuotta sitten tekemämme vierailun uudelleen Sievin Maasydänjärvelle. Tällä kerralla yövyimme mökin sijasta asuntoautossa. Caravan-alueella  sähköllinen matkailuajoneuvopaikka maksoi SFC-kortilla 20 € / vuorokausi, aikuinen 3 € / henkilö, ja alle 15-vuotiaat 0 € / henkilö. Vuorokausihinta oli siis meiltä yhteensä 26 €.
Kesäpäivä päätettiin ottaa mahdollisimman rennosti, ja ohjelmaan kuuluikin kirjojen ja lehtien lukua sekä musiikin kuuntelua. Välillä nautittiin matkan varrelta ostettuja, tuoreita, kotimaisia mansikoita ja muita herkkuja sekä valmistettiin autossa ruoka. Alue oli yllättävänkin hiljainen heinäkuisena arkipäivänä.

Olimme leiriytyneet aivan huoltorakennuksen viereen. Wc-tilat kaipasivat kovasti siivousta, mutta illemmalla käyttämämme suihkutilat oli remontoidut ja siistit.

Kävimme iltakävelyllä kalastukseen tarkoitetulla rannalla, missä tarkistimme kalastushinnat. Kuulimme, että edellisestä lohen istutuksesta oli jo melkoisen kauan aikaa, eikä kalaa ollut viime päivinä noussut. Hinta kolmen tunnin luvasta olisi ollut 12 € sisältäen yhden vavan ja yhden lohen. Ranta-alue oli lisäksi miinoitettu hyttysillä, eikä pitkospuille olisi saanut mahtumaan vauvanvaunuja, joten kaikki seikat huomioiden suunniteltu kalastus jäi tällä kerralla vain ajatukseksi. Ranta-alueella kuhisi myös kymmeniä pieniä sammakoita, joita varottiin vaunujen kanssa polulla pujotellen.


Jatkoimme kierrostamme alueen "rantakadulle". Huomasimme sinne nousevan joitakin uusia mökkejä. Useat autot tai vaunut olivat tyhjillään - lomat taisivat olla monilla vielä edessäpäin.



Illalla, vielä ennen nukkumaanmenoa päätimme ensimmäistä kertaa testata autoon asennetun television. Vaikka tarvetta television katselulle ei ollut tullut, oli mukava huomata, että säiden huonontuessa mukana olisi hyvä varasuunnitelma.

18.7.2014

Aamutoimien jälkeen päätimme melko pian tehdä lähtöä kotiin,vaikka alueella olisi saanut viipyä iltapäivän neljään saakka. Koska päivä oli yhtä kuuma, kuin edellinenkin, päätin pulahtaa Urjanlinnan, eli päärakennuksen vieressä sijaitsevalta rannalta järveen. Vesi oli kuin linnunmaitoa, ja siellä olisi viihtynyt vaikka koko päivän. Kotimatka ja väsynyt vauva kuitenkin kutsuivat jälleen eteenpäin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti