torstai 10. heinäkuuta 2014

Hollola, Messilä, Camping Messilä, 3.-5.7.2014





Määränpäänämme oli Lahden kupeessä sijaitseva Messilä, jonne saavuimme alkuillasta asuntoautolla. "Uusi" auto pääsisi ensimmäistä kertaa käytännön testiin.

Camping Messilässä asuntoautopaikka maksoi SF-Caravanin jäsenille 15 € / vuorokausi, muille 17 € / vuorokausi, aikuinen 5 € / henkilö ja alle 15-vuotiaat 2 € / henkilö (maksu koski myös alle kolmen kuukauden ikäsitä vauvaamme) ja sähkön hinta 5 € / vuorokausi. Kahdelle vuorokaudelle tuli siis hintaa 64 €.

Parkkeerasimme aitiopaikalle, aivan huoltorakennuksen viereen, joka sijaitsi ravintolan kanssa samassa rakennuksessa. Huoltorakennuksia alueella oli yksi. Useilta asuntovaunu- ja –autopaikoilta oli järvinäkymä.

Lähes koko loppuilta satoi kaatamalla vettä, joten ohjelmaan ei kuulunut oleskelua ihmeempää. Kävimme illan päälle huoltorakennuksessa suihkussa, joita oli rakennuksen päässä vessojen yhteydessä kaksi kappaletta sukupuolta kohden. Koska toiseen suihkuun ei saanut valoja (rikkinäinen lamppu, eikä myöskään katkaisijaa), oli ehjän suihkun ollessa varattuna suihkuteltava pimeässä, ovi raollaan. Joku ehti pesun aikana käydä ovenraosta kurkkimassakin, mutta en jaksanut välittää. Tilat olivat melko kaameat.

Asuntoautomme sijaitessa ravintolan, baarin terassin ja leikkipaikan vieressä, olisi voinut olettaa yöunien häiriintyvän, mutta vain yksi satunnainen, uhoojuomaa nauttinut tapaus huuteli yöllä pirun perään. Myös sateella lienee ollut osuutensa asiaan.

6.7.2014

Aamutoimet tehtyämme suuntasimme Lahden keskustaan. Aivan keskustan kupeessa sijaitsi iso, ilmainen parkkialue, missä kiekollisia paikkoja oli neljästä aina kahteentoista tuntiin saakka. Noukimme tästäkin kaupungista jo perinteeksi muodostuneesti geokätkön ja ihailimme Lahden kisapuistoa.

Kävelymatka keskustaan oli lyhyt. Tutustuimme ensimmäisenä kauppahallin antimiin, mistä jatkoimme edelleen ostoskeskukseen. Ostosten jälkeen syötiin kasvispiiraat torikahvilassa auringosta nauttien.

Lahden keskusta
Keskustan nähtyämme ajoimme jo kaukaa näkyville mäkihyppytorneille, joita tyydyimme kuitenkin katselemaan vain maantasosta.

Lahden hyppyrimäet
Alueelle palattuamme ajoimme asuntoauton lähemmäs alueen toista päätä, pois ravintolan ja huoltoalueen vierestä, hyvälle rantanäkymäpaikalle. Sää oli ihanan kesäinen ja aurinko paistoi taivaan täydeltä. Tutustuimme alueeseen kävellen. Siellä oli mm. iso kota, ja toisessa päässä aluetta, aivan rannan tuntumassa, telttailualueen vieressä sijaitsi myös grillauspaikka. Alueella asusteli myös useita sorsia. Leirintäalueelle oli myös istutettu kaloja aidattuun puroon, ja lisäksi kanoja sekä lampaita asusteli ravintolan terassin vieressä. Mitenköhän nämä eläimet reagoivat päivät ja yöt läpeensä huutaviin, kännääviin karavaanareihin?
Rannalla oli käynnissä koko päivän ajan rantalentopallokilpailuja. Kierroksen jälkeen laitettiin grilli kuumaksi ja valmistettiin ruoka. Lämmöstä nautittiin päivä ulkona istuskellen.
 
Illemmalla käytiin vaunuttelemassa alueen upeassa venesatamassa, ja vähitellen valmistauduttiin unipuuhiin. Veimme vauvan iltapesulle huoltorakennuksen toiseen suihkuosastoon.  Suihkuun piti mennä kännisten terassiörveltäjien keskeltä. Vauva puettiin ja riisuttiin penkillä. Saniteettitilat olivat epämiellyttävän sijaintinsa lisäksi ällöttävät ja aikansa eläneet. Kaunis alue kaipaisi jo kovasti uusia tiloja.


Messilän venesatama







Liekö johtuen Lahdessa samaan aikaan järjestetyistä Summer Up -festivaaleista, musiikki raikui alueella läpi yön, eli poppi soi vielä kovastikin puoli kahdelta, ja puoli kolmen aikaan joku kävi automme vieressä pusikon juuressa tyhjentämässä mahalaukkunsa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti