tiistai 9. heinäkuuta 2013

Kokkola, Repskär, 6.-7.7.2013


Sää oli aurinkoinen, mutta hieman tuulinen. Suuntasimme veneellä Kokkolan Ykspihlajasta noin kymmenen kilometrin päässä sijaitsevalle Repskärin saarelle. Rantauduimme ensin ”ei yleiseen” rantaan, missä vietimme muutaman tunnin auringon lämmöstä nauttien. Kiikaroimme ohi kulkevia veneitä ja suurempia vesikulkuneuvoja, joista yksi kuljetti matkailijoita Tankarin majakkasaareen.













Sytytimme nuotion kallioille kokoamiemme kivien keskelle. Siinä paistuivat mm. halloumi ja kana, joiden kyytipojiksi oltiin kotona tehty valmiiksi kreikkalaista salaattia ja tzatzikia. Herkut syötiin viltillä kallion päällä maisemia ihastellen ja rauhasta nauttien.

Pian ruokailun jälkeen siirryttiin veneellä saaren yleiseen poukamaan, minne oli veneilijöiden rantautumisen helpottamiseksi asennettu useita kiinniketappeja. Poukama oli saapuessamme tyhjä. Kävimme hakemassa yhden geokätkön, mikä sijaitsi pienen kävelymatkan päässä poukamasta.
Tuuli oli jo hieman viilentynyt, joten istuimme vain hetken rantakalliolla. Saareen tullut vene matkustajineen kävi vain kääntymässä maissa, minkä jälkeen suuntasimme veneen sisätiloihin.

Pieneksi iltapurtavaksi mukaan oli otettu dippi ja kasviksia sekä juustoa. Juuri herkkuja viimeistellessämme huomasimme jälleen uuden veneen saapuvan poukamaan. Pian tunnistimme veneilijät ystäviksemme, jotka olivat päättäneet tulla yllätyskäynnille.

Sytytimme nuotion kallioille, sillä vieressä sijaitsevassa grillikatoksessa ei ollut enää penkkejä jäljellä. Saaressa oli muitakin rakennuksia, kuulemamme mukaan mm. jonkinlainen maja. Ilta alkoi viilentyä ja toi hyttyset mukanaan. Nuotion lämpö piti meidät kuitenkin lämpöisinä, eikä iltakaan pimentynyt kunnolla koko aikana. Miehet paistoivat vielä makkarat pois pilaantumasta.
Ystäviemme lähdettyä kömmimme veneeseen nukkumaan. Yön aikana täytyi vain kerran herätä makuupussin alta kylmissään, minkä jälkeen sitä saikin vähitellen hivuttaa pois päältä.

7.7.2013

Aamulla meri oli lähes tyyni. Vene keinui rauhallisesti rannassa. Aurinko lämmitti, ja todellinen kesätunnelma valtasi mielen. Pieni pulahdus mereen viilensi mukavasti. Vaikka vesi rannassa oli lämmintä, oli se heti pulahdussyvyydessä melko kylmää. Pienen kuivattelun jälkeen laitettiin tavarat kasaan ja käynnistettiin vene kotiinpaluuta varten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti