keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Isokyrö, Kalliojärven viihdekeskus, Sakun mökki 22, juhannus, 20.-23.6.2013



Varasimme juhannusmökin Isokyrön Kalliojärveltä jo viime vuoden heinäkuussa, jolloin mökkejä oli varaussivujen mukaan vapaana alueella enää kolme. Hinta juhannukselle oli 210 € kolmelta vuorokaudelta, eli 70 € / vuorokausi, 4 + 2 hengen mökki.
Rantaravintola
Mökin sai käyttöönsä klo 14.00 alkaen. Odotimme rantaravintolan infossa jonkin aikaa, ennen kuin työntekijä saapui rahastamaan. Maksoimme mökin ja lähdimme purkamaan tavaroitamme.
 
 
 
 














Uimarannan ja mökin välillä oli yksi mökki, mikä antoi mukavan näkösuojan mökin pihaan. Mökin pihasta oli silti näkymä rannalle. Edellinen vuokralainen oli jättänyt pöydät pyyhkimättä, wc:n kaiteen ruskeaksi ja hiilet grilliin, joten aluksi suoritettiin pientä siivousta. Laattalattiat olivat jäisiä, eikä pesuhuoneen lattialämmitys toiminut, mikä varmasti osaltaan selitti sen, että pesuhuoneen nurkkaus oli mökin nuoresta iästä huolimatta jo homeessa. Viemärit eivät vetäneet vettä pesuhuoneen lattialta, joten lattialla makaava vesi ei kuivunut yönkään aikana. Wc-paperiakin oli vain kaksi rullaa, joten omat oli hankittava. Yläkerrassa oli patjat kahdelle hengelle. Alakerran makuuhuoneessa oli sänky kahdelle, ja kaksi lisänukkumapaikkaa saatiin levittämällä alakerran sohva.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 





Pian huomasimme, että maksukuittiin oli tullut paha virhe. Meiltä oli veloitettu 380 € juhannukselta, eli alkuperäiseen hintaan oli hurja 170 € ero. Lähdimme inforakennukseen hakemaan vaihtorahaa maksusta. Tiskillä meille kuitenkin painotettiin, että käytössä on juhannushinnat, eikä tuollaisella (210 €) hinnalla mökkejä vuokrattaisi. Kerroimme, että varatessanmme mökkiä mökin vuorokausihinta oli 70 € varauskalenterin mukaan. Sanoimme myös, että meillä on heiltä tullut sähköpostiviesti, missä itse rantaravintolan omistaja, jonka kanssa ilmeisesti asioimme, oli vahvistanut, että hinta kyseiselle kolmen vuorokauden ajalle olisi tuo 210 €. Hän ei uskonut asiaa, ennen kuin näytimme viestin hänelle. Ihmettelimme, miksi meidän täytyi ylipäätään todistella asiaa. Nainen tuntui luovuttavan vasta nähtyään sähköpostin omalla allekirjoituksellaan. Hän sanoi, että olemme varmaankin tehneet varauksen ennen kuin he ovat ehtineet päivittää hintojaan. Tilanne oli epämiellyttävä, ja tuntui, kuin me olisimme olleet siihen syyllisiä. Nainen lupasi tehdä illalla palautuksen tilisiirtona.
Rantaravintola
Lähdimme takaisin mökille purkamaan tavaroita ja tekemään pientä purtavaa. Ulkona satoi, ja ilma oli viileä, joten pitäydyimme toistaiseksi sisätiloissa.
Mieheni veli vaimoineen saapui paikalle yhtä aikaa siskoni ja hänen miehensä kanssa, jotka tulivat päivävierailulle.
Välillä satoi vettä, ja ilta oli viileähkö. Vietimme kuitenkin illan ulkona välillä grillaten juhannusherkkuja. Kaikesta huolimatta kävimme jopa asioimassa rantaravintolan terassilla, missä istuimme hetken sateensuojassa. Saunakin lämpeni illan aikana. Siskoni miehensä kanssa suuntasivat yöksi kotiin.
Napuen taistelun muistomerkki lähellä Isokyrön keskustaa
21.6.2013

Lähdimme heti aamupalan jälkeen paikalliseen keskustaan, mistä tehtiin vielä viime hetken kertakäyttöastia- ja muita ostoksia. Astioita neljän (kuuden) hengen mökissä oli rajallisesti. Paluumatkalla pysähdyttiin Napuen taistelun muistomerkin luona.
Grilli kuumeni heti kaupan jälkeen. Miehet pelailivat petanquea ja muita heittopelejä. Me naiset teimme ristikoita. Toinen siskoni poikaystävänsä kanssa saapui vuorostaan paikalle iltapäivästä. Lähdimme kiertämään aluetta kävellen. Uimarannalla ja sen takana olevilla kallioilla vietti moni ihminen päiväänsä.

Kesäteatterin katsomo












 
 
 
Karavaanarialueelle emme päässeet, sillä siellä oli alueelle tulokielto ulkopuolisia koskien. Kiersimme vielä mökkialueen päähän ja palasimme takaisin mökillemme.
Caravan-alue, Kalliojärven Lukkuhaka
Naapurimökin ylistarolaiset olivat vaihtuneet mökin omistajaksi, joka kävi esittäytymässä osalle väestä. Päivä kului musiikkia kuunnellen, jutellen ja aurinkoisesta säästä nauttien. Välillä pelattiin mölkkyä ja useampaankin kertaan sytytettiin hiiligrilli erilaisia herkkuja varten (tällainen löytyi valmiina mökiltä). Illalla laitettiin vielä sauna päälle, mihin mieheni teki meille tuoreen koivuvihdan. Ihmisiä saapui autolasteittain Kalliojärven tanssiravintolaan katsomaan illan esiintyjää.
Kalliojärven tanssiravintola

22.6.2013
Aamulla sää oli harmaa. Yön satoi kaatamalla ja välillä ukkosti. Pelasimme yhden erän Scrabblea, minkä jälkeen siskoni poikaystävineen jatkoi matkaansa seuraavaan kohteeseen.
Lähdimme autoillen etsimään geokätköä, ja samalla saimme tutustua Isokyrön kauniisiin maalaismaisemiin. Matkan aikana sääkin lämpeni ja takaisin tullessamme aurinko jo paistoi mökillä. Oli jälleen aika laittaa grilli kuumaksi.
Tämäkin päivä vietettiin ulkopelejä pelaten ja ristikoita ratkoen. Ei ollut kiire minnekään. Iltasella saunottiin ja vielä hämärän tullen grillattiin viimeisiä kertoja.   
23.6.2013
Mökin omistaja seurasi aamulla siivouspuuhiamme viereisen mökin ikkunasta, mikä oli jokseenkin epämiellyttävää. Tavarat saatiin kuitenkin kasaan ja mökki siivottua, jopa parempaan kuntoon, kuin se oli tullessamme. Kotimatkalle lähdettiin aurinkoisessa säässä, ja matkan varrella käytiin vielä jäätelökojulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti