keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Seljes, Alaveteli, telttamajoitus, 7.-8.6.2013

Kesän ensimmäiselle telttaretkelle lähdettiin tuttuihin Seljesin maisemiin Alaveteliin. Työpäivän päätteeksi pakattiin tavarat, ja tehtiin eväät jo kotona valmiiksi.

Perille päästyämme, ja kalastusluvan haettuamme (15 €) kasattiin teltta heti, kun kalastusvälineet oli laitettu pyyntiin. Paikallinen pariskunta oli myös tullut kalastamaan. Heidän kanssaan vaihdettiin tietoja mm. parhaiten toimivista uistinten väreistä.
Mieheni vanhemmat saapuivat paikalle asuntoautolla. He hakivat soutuveneen vuokralle leirintäalueen päästä. Veneen hinta vuorokaudelta oli 7 €. Nautimme kesäisestä auringonpaisteesta jännittäen, nappaisiko kala, vai ei. Soutuveneestä käsin oli kuuleman mukaan kaksi pientä haukea tarttunut koukkuun, mutta ne oli päästetty takaisin veteen. Pääsin itsekin kelaamaan yhtä (lohta?) ylös rannasta käsin, mutta se jäi epäonneksemme kaislikkoon ”suhisemaan”.



 
Lukuisat lohet hyppelivät auringonpaisteessa ympärillämme. Mikään niistä ei vain tuntunut olevan nälkäinen. Ahkerat kalastajat kävivät vuorotellen veneilemässä järvellä virvelin tai perhon kanssa.
Appivanhemmat olivat ottaneet varmuuden vuoksi evääksi mukaan oman lohen, mille sytytettiin nuotio rantaan. Samalla grillattiin muutkin eväät; makkaraa, kasviksia ja halloumi-juustoa.
Lohet vain eivät syöneet. Yhteen koukkuun tarttui jälleen kala, mutta se ei ollut toivotunlainen. Tämäkin päästettiin pois. Pikkuhiljaa usko kalaonnesta hiipui. Ulkona oli kuitenkin mukava viettää aikaa. Istuimme ulkona vielä auringonlaskunkin jälkeen, sillä täysin pimeää ei missään vaiheessa tullut.












8.6.2013

Yö oli lämmin nukkua teltassa. Aamulla, ja itse asiassa koko yön, linnut lauloivat keskenään kilpaa, mikä häiritsi unta jonkin verran. Aamupalaleivät syötiin järven rannalla istuen ja ihastellen tyyntä järven pintaa. Vesi olisi ollut jo uintilämpöistä, mutta ikäväksemme emme olleet pakanneet mukaan uimapukuja tai pyyhkeitä. Kalat hyppelivät edelleen, ja virvelit viritettiin vielä paikoilleen.
Kohti kotia oli kuitenkin pian jo lähdettävä. Purkasimme teltan, ja vihdoin myös kalastusvälineet pois. Tällä kertaa jäätiin ilman saalista, mutta eihän se lopulta ollutkaan se pääasia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti