sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Ruovesi, Haapasaaren lomakylä, 30.6.-1.7.2015


Ruoveden Laivaranta

Ruoveden pieni keskusta oli kotoisan idyllinen ja ihanan kesäinen kuitenkin kaikkine tarvittavine palveluineen. Haimme ruokakaupasta täydennystä asuntoauton jääkaappiin, minkä jälkeen suuntasimme Laivarantaan. Siellä oli muutama venelaituri ja ravintola terasseineen. Hetken maisemia ihailtuamme jatkoimme kohteeseemme - Haapasaaren lomakylään.

Maksoimme yöpymisen inforakennuksessa, mikä oli sekaisessa kunnossa ja pahan hajuinen. Infon nainen haisi alkoholilta. Yöpyminen kaikkine kustannuksineen maksoi perheeltämme 29 €.

Valitsimme paikkamme lähes tyhjältä alueelta. Ehdimme hetken leikkiä ulkona, kunnes alkoi sataa. Siirryimme sisätiloihin tutustumaan infosta mukaan ottamiimme esitteisiin. Välillä sateen hetkeksi tauotessa kävimme ulkona.


Aasin takana leikkipaikka
Alueella kulki vapaana erilaisia eläimiä. Näistä näimme ponin, aasin ja kauempaa alpakoita, joita varten oli rakennettu alueen ympärille aita. Isommat eläimet vietiin todennäköisesti yöksi muualle. Ihastelimme aasia ja annoimme sille heinää, jota se mutusteli tyytyväisenä.

Illemmalla ehdimme enää pienessä tihkusateessa tutustua alueeseen paremmin. Infon lisäksi alueella sijaitsi myös ruokaravintola, jonka takana oli lisää eläimiä. Näimme lampaita ja pupuja häkissä. 

Alueella oli useita vanhoja, eri kokoisia leirintämökkejä sekä muutama isompi ja varustellumpi mökki. Alueella sijaitsevat huoltorakennukset olivat hirvittävässä kunnossa, ja ne haisivat. Käytyäni tutustumassa tiloihin, päätin ottaa suihkun asuntoautossa. Yleisesti ottaen saari oli kuitenkin upea suurine nurmikenttineen. Lapsille oli iso leikkikenttä, ja infon takana oli vanha minigolf-rata. Myös muita palveluita alueelta löytyi.
Miesten wc- ja pesutilat

1.7.2015

Aamu alkoi aurinkoisena. Koska aioimme jatkaa samantien seuraavaan kohteeseen, teimme lähtöä heti aamupalan jälkeen. Ajoimme alueen läheisyydessä sijaitsevalle Runebergin lähteelle, mikä oli mielenkiintoinen nähtävyys. Samalla etsittiin perinteinen lomakohteen geokätkö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti