maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ylöjärvi,Kuru, Parkkuu, 118, 29.-31.5.2014



Saavuimme heltatorstaina nettimökin kautta varaamallemme mökille Ylöjärven Parkkuun kylään. Vuokravuorokausi alkoi klo 12. Mökin hinta kyseisenä aikana kahdelta vuorokaudelta oli 275 €. Kuuden hengen mökissä oli yksi makuuhuone parisänkyineen sekä lisäksi kaksi levitettävää sohvaa, joista toinen olohuoneessa ja toinen ruokailutilassa. Mökki oli sopivan kokoinen meille kahdelle sekä 7-viikkoiselle vauvallemme. Tämä olisi ensimmäinen vuokramökkikokemus pienokaisen elämässä. Vauvaa varten mökissä oli matkasänky, ja isompia vauvoja varten löytyi myös syöttötuoli.

 Mökissä ei ollut takkaa, mutta alkukesän keleillä se ei haitannut. Mökki sijaitsi upean Näsijärven rannalla rinteessä, mikä yhdessä alueen kumpuilevien maisemien kanssa toimi vuokramökkiä etsiessämme päätöksenteon tukena.

Mökki oli aivan uusi ja erittäin siisti. Mökin terassilla komeili uudenkarhea kaasugrilli. Saunan lauteilta oli upea näkymä alas järvelle. Alas rantaan, laiturille kulki puuportaat. Rannassa oli mökkeilijöiltä varten myös vene.

Ensimmäisen päivän sää oli viileä ja sateinen. Niinpä vietimme lähes koko päivän sisällä. Pelasimme Scrabblea ja loimme tunnelmaa tuikuin. Musiikkia kuunneltiin television kautta. Iltasella laitettiin sauna päälle, minkä lauteilta järvelle avautuvaa maisemaa olisi voinut ihailla vaikka koko illan.

30.5.2014

Aamu oli edelleen viileähkö ja kostea. Päätimme lähteä ajellen tutustumaan lähialueelle, ja hoitaa samalla ruokaostokset. Suuntasimme kohti etelää. Ihailimme luontoa, peltoja, metsiä ja metsälampia, järviä ja ihanaa, alkukesän vehreyttä. Upeiden maisemien siivittämänä päädyimme lopulta Ylöjärvelle, mikä sijaitsi noin 40 kilometrin päässä mökiltä. Tuhlailimme ensin Löytötavaratalossa, minkä jälkeen suuntasimme viereiseen kauppakeskus Eloon. Keskuksen ruokakaupasta löytämämme juustotiski yllätti positiivisesti ja aiheutti valikoimallaan valinnanvaikeuksia.

Ostosten jälkeen jatkoimme vielä hieman maisema-ajelua, ja paluumatkalla noudimme myös yhden geokätkön. Samalla alkoi aurinko paistaa ja lämpötila nousta. Iltapäivä vietettiinkin terassilla auringosta nauttien. Seurasimme veneilijöiden kulkua järvellä ja valmistimme ruokaa kaasugrillissä. Päivä vierähtikin iltaan huomaamatta, eikä omaa, suunniteltua soutuveneileyä ehdittykään toteuttaa.

























Iltaan kuului tänäänkin saunomista, päivällä hankittuja juustoherkkuja ja elokuva.

31.5.2014

Uni maistui pienen vauvan vanhempina sen verran myöhälle, että heti aamupalan jälkeen aloitimme siivous- ja pakkauspuuhat. Avaimet tuli palauttaa mökin omistajien kotiin, mistä ne myös olimme noutaneet.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti