tiistai 7. elokuuta 2012

Seljes, Alaveteli, telttamajoitus, 2.-3.8.2012


 Päivä oli jo kääntymässä illaksi, kun päätimme lähteä kalaan Seljesille. Telttailusta olimme haaveilleet viime vuoden Norjan matkasta lähtien, ja nyt toteuttaisimme sen. Sää oli epävakainen, mutta säätiedotuksen mukaan vettä sataisi vasta yöllä.
Saavuimme perille iIltakuuden jälkeen. Haimme kalastusluvan (15 €) ja ajoimme leirintäalueen vastapäiselle rannalle, eli aivan järven toiselle laidalle, missä muita ihmisiä ei ollut. Pystytimme teltan sadepressuineen tasaiselle alustalle, vaikkakaan ihan järven rannalle emme sitä saaneet.
Teltan pystytyksen jälkeen siirryimme rantaan tavaroidemme kanssa. Kymmenittäin lohia hyppeli lähes tyynellä järvellä. Kalastelimme, kuuntelimme musiikkia ja nautimme luonnon rauhasta.

Välillä vettä ripotteli, mutta ei kastumiseen saakka. Toki käytimme mukaan ottamiamme kertakäyttösadetakkeja, mutta ilmankin olisi pärjännyt.

"Kummitustalo" rannalla
Illan hämärtyessä sytytimme nuotion lämmittämään meitä ja kotona tekemiäni valkosipulileipiä. Leivistä tuli rapeita ja nuotion ääressä syötyinä ne olivat vieläkin parempia. Kalaonnea ei vain tuntunut olevan.
Iltanuotio
Valkosipulileivät nuotiolla
Lohien hyppelykin vähentyi ja pikkuhiljaa kello alkoi näyttää puoltayötä. Lämmittelimme vielä hetken nuotiolla, kunnes päätimme siirtyä telttaan nukkumaan.
 
Alustaksi olimme varanneet kahden hengen ilmapatjan ja petauspatjan, joten pedistä ei voinut valittaa. Yön aikana tuuli kuitenkin heilutti sadesuojaa äänekkäästi, mikä välillä herätti meidät. Muuten teltassa oli miellyttävä nukkua - lämmin, mutta ei kuuma.
 
3.8.2012

Sade alkoi aamuyöstä. Sen ropina vasten teltan kattoa oli rauhoittavaa kuunneltavaa.
Aamulla herätessämme sade kuitenkin lakkasi joksikin aikaa, joten saimme rauhassa purkaa teltan ja siirtää tavarat autoon niiden kastumatta.

Koska kalaonnea edellispäivänä ei ollut, tartuimme vielä kerran virveleihin ja heittelimme läheisimmältä rannalta. Luonto oli tunnelmallinen ja usvainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti