maanantai 10. elokuuta 2015

Lestijärvi, Kuturanta, 6.-7.8.2015


Päärakennus
Olimme saaneet SF-Caravanin jäseniksi liittyessämme ilmaisen majoittumisen Lestijärven rannalla sijaitsevalle Kuturannan leirintäalueelle. Muutoin yöpyminen asuntoautossa olisi maksanut kortilla alueella 16 € vuorokaudelta. Hinta sisälsi sähkön (max 1000 w). Muu sähkö oli hinnoiteltu erikseen. Leirintäalueella ei peritty henkilömaksuja. SFC-kortti otettiin vierailun ajaksi pantiksi inforakennukseen, jossa sijaitsivat pesutilat sekä kioski.

Hiekkaranta
Ajoimme rannan läheisyyteen. Vieressämme sijaitsi minigolfrata. Rannasta sai myös vuokrata venepaikkoja tai lainata yhtä kolmesta soutuveneestä ilmaiseksi. Siistillä hiekkarannalla oli myös polkuvene ja keinut. Harmittelimme, ettemme olleet ottaneet pelastusliivejä mukaan pojalle – ilman niitä emme voineet lähteä järvelle.

Päivä oli melko kylmä. Poika leikki mukaan otetuilla leluilla, ja kierteli lähimaastossa tutustumassa karavaanarikoiriin. Hän nosti kättä kaikille ohikulkijoille ja teki muihin innokkaasti tuttavuutta. Ilmapiiri alueella olikin erittäin hyvä, ja ihmiset olivat hyvin ystävällisiä.
 
Leikkipuisto
Päärakennuksen vieressä sijaitsi suuri leikkialue. Sieltä löytyi keinuja eri ikäisille lapsille, kaksi leikkimökkiä, polkuautoja, hiekkalaatikko, liukumäki jne. Pojalle olisi riittänyt tekemistä vaikka koko päiväksi. Harmiksemme paikalle saapui isompia lapsia ajamaan polkuautoilla, joista yksi olisi samantien peruuttanut pojan päälle, ellemme olisi reagoineet riittävän nopeasti. Lapset jäivät ajamaan aluetta ympäri, ja me lähdimme alta pois.

Päivä oli muuttumassa hieman aurinkoisemmaksi. Pitkin iltaa saapui uusia karavaanareita alueelle. Lämmitimme hiiligrillin ja kävimme rapsuttelemassa koiria. Ruoka syötiin yhdessä ulkona.
Alueella oli iltasaunavuorot kahdessa eri saunassa, joista toinen sijaitsi rannassa, ja toinen päärakennuksen läheisyydessä. Ensin rannassa saivat saunoa naiset, sen jälkeen miehet.

Pojan nukahdettua tarkenimme istua vielä hyvän aikaa ulkona. Illempana kävimme suihkussa päärakennuksessa, joka oli todella siistissä kunnossa, vaikkei kovin uusi enää ollutkaan.

Suihku
 
7.8.2015

Päivä alkoi aurinkoisena. Aamupalan jälkeen leikimme ulkona, ja saimme rapsutella lähteviä koiria.
Päätin lähteä uimaan pojan kanssa, sillä ranta oli miellyttävän loiva ja hiekkapohjainen. Vesikin oli siedettävän lämmintä. Tästä huolimatta poika kasteli vain jalkojaan ja juoksenteli hiekalla.

Kuturanta oli mukavan kokoinen, miellyttävä ja koko perheelle sopiva. Hinnat olivat edullisia. Tulisimme tänne varmasti uudelleenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti