keskiviikko 5. elokuuta 2015

Jyväskylä, Sokos hotel Alexandra, 4.-5.8.2015


Standard Queen

Tällä kertaa matkasimme kahdestaan. Saavuimme Sokos hotelli Alexandraan reilu tunti ennen virallista majoitusvuorokauden alkamista, mutta pääsimme majoittumaan samantien. Maksoimme Standard Queen -huoneesta 84 € vuorokaudelta. Parkkimaksu oli 12,5 € vuorokaudelta, mutta maksettaessa vastaanottoon hinnaksi jäi 12 euroa.

Huone oli miellyttävä, siisti ja tilava. Ikkunasta ei kuitenkaan näkynyt mitään muuta, kuin toinen seinä ikkunoineen.

Jyväskylän keskusta
Jalon terassiherkkuja














Emme olleet suunnitelleet tälle reissulle mitään ohjelmaa, sillä halusimme lomailla ilman aikatauluja ja suunnitelmia. Suuntasimme ensimmäisenä hotellin vieressä sijaitsevaan keskustaan. Kiersimme muutaman kaupan, minkä jälkeen päädyimme hetkeksi Old English Pubiin.
Hetken terassilla istuttuamme palasimme hotellille, ravintola Gastropub Jalon aurinkoiselle terassille. Terassilla oli todella kuuma. Tilasimme pientä purtavaa – ranskalaiset (4 €), bataattiranskalaiset (5,5 €) ja friteerattuja jalapenoja (3 €). Nautimme auringosta ja lomasta.

Aikamme terassilla paahduttuamme kävimme vaihtamassa huoneessa yllemme kevyempää, ja suuntasimme hieman keskustan ulkopuolella sijaitsevan järven rannalle. Keskustan ja järven välissä kulkevien junaratojen ylitys tapahtui katettuja siltoja pitkin. Rannasta oli mahdollisuus lähteä risteilylle tai vuokrata esimerkiksi talovene.
Ihastelimme vesistöä ja katselimme ohi ajavia veneitä. Päivä oli upean aurinkoinen.

Gastropub Jalon terassi hotellilla









Junaradan yli kulkeva silta
Pita halloumi
Aikamme olostamme nautittua, päätimme suunnata illalliselle. Olimme suunnitelleet illallistavamme kreikkalaisessa ravintolassa, jossa olimme käyneet myös aikaisemmin, mutta ikäväksemme kyseinen ravintola oli lopettanut. Niinpä päädyimme ravintola Revolutionin terassille keskustaan.
It's all B&C -ateria
Tilasin kreikkalaisessa hengessä pita halloumin (15,5 €). Nimestään ja selosteesta huolimatta halloumi ei ollut pitan välissä, vaan aivan tavallisen leivän, eikä tsatsiki maistunut miltään. Harmikseni osuvampi nimi ruoalle olisi ollut ”mättöburger”, kuin pita halloumi. Mieheni tilaama hampurilaisateria ”It’s all B&C” (18 €) oli erittäin hyvää.

Ruoasta ähkiintyneinä palasimme hotellille ja lepäsimme yli tunnin. Pitkän ruokalevon jälkeen lähdimme vielä istumaan iltaa hotellin Jalo-ravintolaan.

Huonessa oli kuuma nukkua, vaikka verhot olivatkin olleet koko päivän kiinni.

5.8.2015

Suuntasimme ensitöiksemme aamiaiselle. Kiitettävää tarjonnassa oli karjalanpiirakat ja munavoi sekä perunarieskat. Mieheni sai myös pekonia, mutta lämmintä kasvisvaihtoehtoa ei valitettavasti ollut. Tarjolla oli kuitenkin valmiiksi kuorittua ja pilkottua hunajamelonia sekä ihmetyksekseni myös sipsiä. Aamiainen oli maittavaa.

Ehdimme ruokailun jälkeen vielä aamusaunaan, joka oli päällä kymmeneen saakka. Pukutilat, pesuhuoneet sekä sauna olivat siistejä, miellyttävän tunnelmallisia ja kotoisia. Muita saunojia tai kylpijöitä ei ollut.  Nautimme poreista isossa porealtaassa. Tarjolla olisi ollut myös kaksi yhden hengen allasta. Lisäksi tilassa oli uijille lepotuoleja, televisio sekä joitakin kuntoilulaitteita.

Porealtaat
Saunomisen jälkeen valmistauduimme, pakkasimme ja lähdimme eteenpäin. Kävimme vielä ajelemassa järven ympäristössä, ihailimme upeita maisemia ja haimme geokätkön. Sen jälkeen alkoi kotimatka, poikaa olikin jo kova ikävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti