torstai 28. kesäkuuta 2012

Sievi, Maasydänjärven matkailualue, Urjanlinna, juhannus, 21.-24.6.2012

Juhannusta lähdettiin viettämään Sieviin, Urjanlinnaan eli Maasydänjärven matkailualueelle. Koska navigaattorimme ei löytänyt paikan osoitetta, toivoimme löytävämme Sievistä ohjaavia tieviittoja matkailualueelle. Sievin keskustan ohi ajaessamme ei suunnasta tuntunut olevan tietoakaan. Onneksi jonkin aikaa ajettuamme kyltit löytyivät, ja tiesimme olevamme oikeassa suunnassa. Matkaa keskustasta kertyi kohteeseen vielä reilusti yli 20 km. Alueen lähimmästä kaupasta ei ollut tietoa.

Kävimme maksamassa mökin päärakennukseen. Mökki maksoi 290 € juhannukselta, eli kolmelta vuorokaudelta.
Päärakennus oli suuri, ja siinä oli sekä yökerho- ja tanssitilat, että ruokaravintolan puoli.
Rakennuksen takaovesta pääsi ulos suurelle terassille, mikä oli rakennettu aivan veden ääreen. Rakennuksen vieressä, aivan järven rannassa sijaitsi useita leirintämökkejä. Paikkaa ei voinut moittia. Rakennuksen takaa aukeni suuri asuntovaunu- ja –autoalue, minkä juhannuksen juhlijat olivat jo valloittaneet.

Leirintämökkejä päärakennuksen vieressä järven rannalla




Mökkimme oli nimeltään Auringonnousu. Se oli merkitty seitsemälle hengelle. Sisään astuessamme sisustus yllätti osittain positiivisesti – se ei todellakaan ollut moderni tai tylsä, vaan katosta riippui  intialaistyylinen monivärinen kattokruunu, väliseinänä toimi sateenkaaren värinen verho, listat oli maalattu sinisiksi ja lähes kaikki olivat eri paria toisiinsa nähden.





 
Erikoinen kattokruunu
Mökissä oli sauna, ja pesuhuoneessa oli valmiina peflettejä innokkaille saunojille. Majoittujia mahtui mökkiin kahdeksan mökkikuvauksesta poiketen. Moitittavaa oli jääkapin koossa, mikä oli mitoitettu kahdesta kolmeen hengelle, ja koska majoittujia tällä kertaa oli neljä, jääkaapin koko ei tahtonut eväillemme riittää, saatika kaikille seitsemälle, jos mökki olisi ollut täynnä. Olimme varanneet mukaan kuitenkin pistokkeeseen kiinnitettävän kylmälaukun, mikä toimi varajääkaappinamme.
Olohuoneesta löytyi laatikollinen dvd-levyjä sekä karaokelevyjä. Mikrofoneja tosin ei löytynyt mistään.

Makuuhuone
Pesuhuone
Keittiö oli sopiva neljälle henkilölle
Päätimme tutustua alueeseen kävellen, sillä paikalla oli myös muita tuttuja. Otimme selvää kalastuslupien hankkimisesta, mitkä ostettaisiin seuraavana päivänä. Pitkospuut kiersivät koko järven. Kuljimme pienen matkan järveä reunustavaa polkua, minkä varrelta löysimme nappopäitä sekä hyviä kalastuspaikkoja.

Ruoka grillattiin mökin omalla hiiligrillillä, mikä oli aavistuksen suurempi, kuin mukaan ottamamme varagrilli. Ruoan jälkeen lähdimme tuttaviemme matkailuajoneuvoille, missä teltat ja tuulisuojat olivat viittä vaille valmiiksi pystytettyinä. Siellä hetken rupateltuamme kävimme päärakennuksen karaokeillassa tanssimassa yhdet kappaleet, minkä jälkeen suuntasimme rauhouttumaan mökkiin.

Poltimme pesän puuta kamiinassa, eikä sen jälkeen tarvinnut palella (tosin tuskin sitä ennenkään). Makuuhuoneen (joita mökissä oli ainoastaan yksi kappale) ikkunaa ”peittivät” läpinäkyvät verhot, joten peitimme ikkunat omin keinoin. Yöllä huoneessa olikin lopulta melko kuuma nukkua.

22.6.2012

Aamu lähti käyntiin juhannussaunalla. Vihta oli tehty jo kotona valmiiksi. Sauna tuoksui ihanan kesäiseltä.  Tämä oli hyvä alku päivälle.

Lähdimme ostamaan kalastuslupia ja siirryimme pitkospuille kalastelemaan. Hetken kuluttua toisetkin tuttavamme saapuivat ja kalastus jäi lasten leikkien varjoon. Leipien heittelemisen jälkeen siirryimme lasten maan (lasten suurehko leikkipuisto) kautta kahvittelemaan mökkiimme.




 







 

Lasten maa päärakennuksen takana, matkailuajoneuvoalueen vieressä






Aurinko lämmitti mökin terassia, minne siirryimme nauttimaan auringosta. Samalla grilli kypsensi ruokiamme. Saimme jälleen tuttavia hetkeksi kylään. Osa saunoi, osa lauleli karaokelevyn tahtiin, vaikkakin mikrofonien puuttuminen hieman heikensi lauluintoa. Vieraiden lähdettyä päätimme vielä lähteä kokeilemaan kalaonneamme.

 






















Kävelimme pitkospuita pitkin läheiselle laavulle. Paikasta näkyi suoraa alueen päärakennukselle ja koko karavaani- ja mökkialue aukeni sen takaa. Silti laavualue oli suojassa, eikä vastarannalta sinne näkynyt. Vesi oli tyyni, ja hyttyset inisivät innokkaina. Onneksi olimme varustautuneet asiaankuuluvilla välineillä, ja nuotion sytytettyä viimeisetkin kiusankappaleet katosivat.


Kalaa emme saaneet, mutta nautimme luonnosta myöhään. Päärakennukselta kaikuivat järven yli ihmisvilinän äänet.


23.6.2012

Uimaranta päärakennuksen vieressä
Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta heti aamusta alkaen. Kävimme laiturilla kastelemassa varpaitamme ja istuskelimme auringossa hetken. Istumapaikkoja rannalle ei juurikaan oltu varattu. Aurinko ei vielä paistanut mökin terassille, joten päätimme tutustua alueeseen kävellen. Se jatkuikin yllättävän kauas.

Lämpimällä ilmalla maistuisivat jäätelöt, joten kävimme syömässä sellaiset päärakennuksen terassilla.
 
Päärakennuksen terassi


























Terassi rajoittui järveen, ja se oli kolmessa tasossa. Istumapaikkoja oli hyvin rajoitetusti, mutta terassi oli viihtyisä ja aurinkoinen. Karaokekin oli jonkin ajan kuluttua alkamassa. Päätimme kuitenkin siirtyä mökkiin laittamaan ruokaa.

Nautimme auringosta ja musiikista sekä hyvästä ruoasta. Yllätysvieraitakin kävi meitä viihdyttämässä, minkä jälkeen saatiin lisää vieraita, joiden kanssa viriteltiin petanquepelit sekä mölkkypelit käyntiin.






Sauna lämpeni tänäkin iltana, eikä grillikään kylmäksi illan tullen jäänyt. Aloimme pikkuhiljaa valmistautumaan illan tansseihin, missä Eini & Boogie viihdytti juhannuskansaa. Esiintymislava oli ympäröity innokkaiden fanien toimesta ja tanssilattialla kävi vilinä. Viihdyimme paikalla jonkin tovin, mutta melko aikaisessa vaiheessa oli kuitenkin aika siirtyä mökkiin valmistautumaan seuraavan päivän lähtöön.

http://www.urjanlinna.net/
http://www.urjanlinna.net/huvilat/auringon-nousu
http://www.sievi.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti