perjantai 25. tammikuuta 2013

Jyväskylä, hotelli Scandic, 18.-20.1.2013

Sain mieheltäni huomenlahjaksi ensimmäisenä hääpäivän jälkeisenä aamuna hotelliviikonlopun, mitä nyt lähdimme viettämään. Hän oli varannut standard-tasoisen huoneen hotelli Scandicista Jyväskylästä. Majoitus maksoi 212 € viikonlopulta. Hintaan kuului aamupalat ja kuntosalin sekä saunan ja altaan käyttö.

Perille päästyämme ajoimme auton sisäparkkihalliin. Parkkipaikka maksoi 12 € vuorokaudelta talviaikaan, joten viikonlopun parkkimaksut olivat yhteensä 24 €.

Huone oli jonkin verran normaalia suurempi, ja standard-huoneeseen kuului lisäksi mm. tee- ja kaakaonkeittovälineet. Pesuhuoneessa oli kylpyamme ja sänky oli king size –kokoinen, eli kaksi metriä leveä. Ihastelimme huonetta ja sieltä kohti keskustaa avautuvia maisemia.

Illaksi menimme syömään hotellin alakerrassa sijaitsevaan italialaiseen ravintola Colonialiin. Tarjoilijanamme oli kohtelias ja asiallinen harjoittelija. Alkupalaksi saimme hakea leipää ja levitettä. Tilasin itselleni Gnocchin, mikä sisälsi lautasellisen perunagnoccheja (pastan sukuisia perunapalloja), portobellosieniä ja gorgonzolakermaa hintaan 13,8 € sekä pienen siiderin 6 €. Mieheni tilasi Bistecca Fiorentinan, mikä sisälsi 150 g härän ulkofileepihvin, vuohenjuustoa ja rucolaa, 19,8 €. 12 cl punaviiniä maksoi 5,8 € ja 0,4 l olut saman verran. Ruoka oli hyvää, vaikkakin gnoccit olivat koostumukseltaan raa-an omaisia, eivätkä tuottaneet yhtä suurta makunautintoa, kuin aiemmin kilpailijalta tilaamani. Kokonaisuudessaan ravintola oli tunnelmallinen ja miellyttävä, ja ilta oli oikein onnistunut.


19.1.2013

Heti herättyämme menimme aamupalalle. Se oli hyvin runsas ja monipuolinen. Pieniin karjalanpiirakoihin oli tarjolla munavoita ja appelsiinimehusta löytyi hedelmälihaa. Makkaraa ja kalaa sekä munia oli moneen lähtöön, mutta kasvisvaihtoehto papuja lukuunottamatta puuttui. Itse tehty leipä oli erittäin hyvää, ja mahat syötiinkin näillä eväillä helposti täyteen.
Tämä päivä oltiin päätetty viettää kaupungilla, minne lähdimmekin hyvissä ajoin. Hotelli sijaitsi keskustan tuntumassa, ja sinne käveli alle viidessä minuutissa. Kiertelimme useimmat keskustan liikkeet, ja jotain tarttui mukaankin.

Ostosten lomassa kävimme kahvilassa nauttimassa tuoreita leivoksia. Cafe Elonen sijaitsi keskellä kävelykatua. Juustokakku oli toiveissa, mutta sitä ei ikävä kyllä kahvilasta saanut. Tilalle valitsimme porkkanakakun 2,3 €, mango-mandarinileivoksen 3,5 € ja kaakaon 2,2 € sekä kahvin 2 €. Nautimme tovin kiireettömyydestä täpötäydessä kahvilassa.

Aikamme liikkeitä kierreltyämme ja rahojamme kulutettuamme päädyimme englantilaiseen pub Harry’siin. Puolen litran olut maksoi 5,5 €. Ravintola oli melko täynnä, ja yksi pöydällinen liikaa ottaneita tamperelaisia huusi musiikin hiljaiseksi lähipöydässä. Tunnelma oli muuten mukiinmenevä (!), sisustus oli tyylikäs, mutta silti kotoisa, sijainnista puhumattakaan.

Pikkuhiljaa palasimme hotellille, missä päätimme rentoutua kylvyssä ennen illallista. Mikäli ammeen olemassaolosta oltaisiin tiedetty etukäteen, olisimme voineet varautua jonkinlaisilla porepalloilla tai muilla ammehauskuutuksilla. Ammeen lämpimässä vedessä kippistettiin mukaan otettu 0,2 litran kuohuviini.

Kylpemisen jälkeen alkoi laittautuminen illallista varten. Mielimme paikalliseen kreikkalaiseen ravintolaan, mutta meksikolaisessa Pancho Villassa olisi huomattavasti edullisempaa, ja varmasti hyvää. Valmistauduttuamme suuntasimme kohti jälkimmäistä ravintolaa. Se oli melko täynnä, eikä palvelua työntekijöiltä saanut. Tilaa olisi ollut vain urheilua esittävällä puolella, joten päätimme lopulta kuitenkin suunnata kohti kreikkalaista ravintola Etruscoa.

Ravintolassa oli kiitettävästi ruokailijoita, mutta silti hyvin tilaa. Istuimme ikkunapöytään. Palvelua saatiin heti. Alkupalaksi tilattiin lautasellinen kreikkalaisia juustoja kahdelle hintaan 14,5 €. Lautanen sisälsi Kefalotiri-, Manouri-, Feta- ja Halloumi-juustoja tomaatin, kurkun ja oliviin kera. Päärynäsiideri maksoi 5,5 € ja 16 cl punaviiniä 8,5 €. Alkupalajuustot olivat kaikki erinomaisia ja suussa sulavia. Taustalla soivan kreikkalaisen musiikin säestämänä tiesimme tämän olleen romanttiselle illalliselle se kaikkein paras vaihtoehto. Pääruoaksi mieheni tilasi Brizola me feta –annoksen, mihin kuului naudan ulkofileepihvi (200 g) täytettynä feta- ja mozzarellajuustolla, kuorrutettuna fetajuustokastikkeella, 25,5 €. Tilasin itselleni Etrusco-lautasen, 17,5 €, mikä oli kasvisruokavaihtoehto. Se sisälsi kreikkalaista salaattia, kasvisviininlehtikääryleitä, grillattua halloumi-juustoa, munakoisodippiä, tzatzikia ja pitaleipää. Ruoka oli erinomaista, vaikkakaan fetakastike ei kuuleman mukaan ollut saman veroista, kuin Oulun kilpailijalla.

Mahat täynnä suuntasimme vielä hotellimme alakerran ravintolan pub-puolelle, mistä sai tilattua mm. baileys-kaakaota hintaan 8 €, mikä osoittautuikin elämäni parhaaksi kaakaoksi!

20.1.2013

Aamupalalla oli huomattavasti enemmän ruokailijoita, kuin edellispäivänä. Emme pitäneet kiirettä, vaan nautimme vielä loman loppuosasta täysin rinnoin. Kuitenkin, lopulta syötyämme siirryimme huoneeseen pakkailemaan ja latailemaan geokätkökoordinaatteja lähialueelta. Hotellin vastaanotosta sai ilmaiset internettunnukset halutessaan.

Ajelimme vielä ennen lähtöä Jyväskylän keskustan alueella, kävimme pyörähtämässä Laajavuoren laskettelukeskuksen parkkipaikalla ja katselimme järven jäällä luistelevia ihmisiä. Sää oli aurinkoinen, mutta hieman pureva. Haimme kätkön tästäkin kaupungista, minkä jälkeen suuntasimme kotimatkalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti