tiistai 7. lokakuuta 2014

Vantaa, Rantasipi Airport, 27.-28.9.2014


Teimme ennen ulkomaanmatkaamme lähtöselvityksen etukäteen internetissä. Veimme matkalaukut ja lastenrattaat Helsinki-Vantaan lentokentälle iltapäiväneljän jälkeen. Kentällä kerrottiin, että seuraavan päivän matkatavarat saisi normaalisti tuoda vasta klo 17 jälkeen, mutta koska tavaroillemme oli kentällä tilaa, saimme jättää ne poikkeuksellisesti hieman etuajassa. Kentältä sai lasten vaunuille pussin, eikä niiden mukaan ottaminen maksanut ylimääräistä. Tavaroiden jättämisen ajan automme seisoi parkissa hintaan 1 € / 10 minuuttia.

Olin varannut majoituksen matkaamme edeltävälle yölle lentokenttähotelli Rantasipi Airportista. Olin etukäteen tiedustellut hotellilta sähköpostitse mm. näin: ” Kuuluuko hintaan ilmainen parkkeeraus ja lentokenttäkuljetukset?” Vastaukseksi sain: ” Tarjoamme teille seuraavaa: Väliyö ja autopaikka Etu-asiakkaille. Hintaan sisältyy majoitus, aamiainen seisovasta pöydästä klo 04.00 alkaen varhaisaamiainen, asiakassauna, viikon ulkopaikoitus autolle ja aikataulunmukainen lentokenttäkuljetus (klo 03.40 alkaen 20 min. välein. Viimeinen klo 01.50 kentältä hotelliimme).” Jne. Minulle ei siis kerrottu, että parkkeeraus veloitetaan aina erikseen, ja sen hinta on joko 7 € vuorokaudelta tai 35 € viikolta. Näinpä oletimme siis parkkeerauksen, kuten useissa muissakin lentokenttähotelleissa, kuuluvan majoituksen hintaan. Varasin siis hotellin Bookingin kautta edullisemmin, hintaan 85 €. Perille saavuttuamme meiltä kuitenkin veloitettiin vielä lisäksi 35 €, eli viikon parkkimaksun verran. Mikäli olisimme ymmärtäneet tämän, ja kysymykseemme olisi vastattu niin, kuin se esitettiinkin, emme olisi tehneet kyseistä varausta.

Huone oli jo vuosia sitten parhaat päivänsä nähnyt. Vesihanan veden lämpö säädettiin kylmää ja lämmintä ruuvaten, pöttö vedettiin (ei painettu), eikä huoneessa ollut edes baarikaappia. Huonetta koristi lisäksi vanhan hiihtopuvun näköinen sohva, ja ilmastointilaite kuulosti rämisevältä pesukoneelta. Vauvalle oli sentään saatu maksuton pinnasänky.

Juustoranskalaiset, vihersalaatti ja lämmin perunasalaaatti (grilliviikot)
Päätimme kuluttaa iltamme hyvän ruoan parissa, mutta koska hotellin oman ravintolan listalta ei löytynyt mieleistä ruokaa (vaativalle, pääasiassa kasviksia syövälle bloggaajalle), lähdimme ruokailemaan naapurihotellista löytyneeseen Huviretki-ravintolaan. Ravintolasta löytyi jo Rukalla tutuksi tullut grilliviikkojen ruokalista, mutta ruokaa löytyi hyvin myös ravintolan omalta listalta. Ravintola oli melko täynnä, mutta ruoka tuli siitä huolimatta äkkiä. Edullisen ruoan kokonaishinta nousi mukavasti hintavien juomien myötä (0,4 l olut 7,9 € ja 0,33 l siideri 8,2 €). Possuburgerin sai hintaan 16,9 € ja grilliviikkojen lisukkeista koostunut ateria maksoi 3 x 3 €, eli yhteensä 9 €. Alkuun sai hakea leipää ja levitettä.

28.9.2014

Herätyskello soi hieman aamuneljän jälkeen. Suuntasimme vuorotellen syömään buffetaamiaista vauvan vielä nukkuessa. Lämpimistä aamiaisvaihtoehdoista löytyi ainoastaan puuro ja keitetyt kananmunat. Mieheni olisi kaivannut nakkeja, munakokkelia tai pekonia, minä lämmintä kasvispuolta. Aamupala koostui siis periaatteessa leivästä, jogurtista ja jälkiruoasta.

Lentokenttäbussit kulkivat kentälle 20 minuutin välein aikataulun mukaisesti. Aikataulu ei siltikään pitänyt, vaan bussi tuli siitäkin huolimatta useita minuutteja myöhässä.  Matka kentälle kesti vajaa 10 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti