torstai 9. tammikuuta 2014

Vantaa, Holiday Inn Helsinki-Vantaa Airport, 29.-30.12.2013

Majoituimme ennen ulkomaanmatkaamme Vantaalla sijaitsevaan Holiday Inn –lentokenttähotelliin. Majoitusvuorokausi maksoi 89 € sisältäen aamupalan, yhden yön autoparkin, iltasaunan sekä lentokenttäkuljetukset. Koska loma-ajan parkkeeraus maksoi erikseen 27 €, eikä katettuja paikkoja ollut tarjolla, päätimme viedä auton lähtöpäivänä lentokentän omalle parkkialueelle.

Saavuimme hotellille alkuillasta. Huoneet olivat siistejä ja kotoisia.
 
Päätimme syödä hotellin ravintola Bistro Fioressa, mikä olisi auki yhteentoista saakka. Ryhmämme koko oli kahdeksan henkeä, joten tiedustelimme sopivaa pöytää tarjoilijalta. Hän totesi heti kättelyssä ”Ei onnistu”. Pienen hämmennyksen jälkeen hän kuitenkin lupasi voivotellen ja huokaillen asian järjestyvän, jos odottaisimme hotellin baarissa viitisen minuuttia. Hän myös kertoi, ettei ruokaa ole nopealla aikataululla saatavilla, vaan joutuisimme odottamaan sitä yli puoli tuntia. Lähdimme ravintolan ulkopuolelle ja palasimme viiden minuutin kuluttua takaisin, minkä jälkeen tarjoilija ryhtyi yhdistämään pöytiä. Kaikille meidän jälkeen tulleille asiakkaille samainen tarjoilija totesi, että jos he tulisivat ravintolaan, he joutuisivat odottamaan ruokaa pitkään. Hän tuntui pyrkivän siihen, ettei uusia ruokailijoita ravintolaan tulisi.
Samainen tarjoilija tuli palvelemaan meitä vasta, kun vastaava (Janne) oli käynyt ottamassa meiltä tilauksen. Ilman kyseistä Jannea, palvelusta olisi jäänyt todella huono kuva. Janne oli kuitenkin erittäin asiallinen, ystävällinen ja ammattitaitoinen.
Ruoan valmistuminen kesti lähes tunnin, mutta olimme varautuneet siihen. Tilauksiimme kuului mm. halloumisalaatti 15,70 € (minkä juustot olivat ikävä kyllä kuivia ja kovia, vaikka salaatti muuten olikin hyvää), talon burger 17,80 €, vesi 0 €, ja 0,4 l olut 8 €.

Ruokailun jälkeen siirryimme huoneisiin valmistautumaan aamun aikaiseen herätykseen.

30.12.2013

Hotellihuoneen sängyistä heräsi levänneenä, sillä ne olivat miellyttävän pehmeät.

Buffetaamiainen alkoi aamuviideltä. Aamupala oli erittäin runsas ja monipuolinen. Tarjolla oli jokaiselle jotakin. Juomista mainittakoon esimeriksi Vichy-veden, mikä oli henkilökohtaisesti uusi aamupalatuttavuus. Lisäksi tarjolla oli perinteisten eväiden lisäksi mm. valkohomejuustoa ja pannukakkuja hillolla.
Runsaan aamiaisen jälkeen tila-auto ajettiin lentokentän P3-halliin, missä viikon (7-8 vrk) parkkeeraus maksoi 57 €.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti