maanantai 11. maaliskuuta 2013

Oulu, hotelli Cumulus, 28.2.-1.3.2013

Saavuimme Ouluun jo puoli yhden aikoihin. Yöpaikaksi oli valikoitunut hotelli Cumulus. Tiedustelimme vastaanotosta riittävän isoa parkkipaikkaa asuntoautollemme. Paikat löytyivät heti hotellin sivupihalta, missä parkkeeraus oli ilmaista. Työntekijä kertoi myös huoneemme jo olevan valmis, joten saimme samaan aikaan viedä tavaramme huoneeseen huolimatta aikaisesta saapumisajasta. 

Sää oli harmaa, vesitihkuinen ja tiet loskaisia. Lähdimme kaupungille kiertelemään. Kengät kastuivat vähitellen yhä enemmän ja enemmän. Kiertelimme muutaman kaupan, mutta ostelu ei tällä kertaa kiinnostanut, joten päätimme etsiä ruokapaikan. Päädyimme lopulta ravintola Pannuun. Ravintola oli tunnelmallinen, vaikka lounasaika olikin vielä käynnissä. Ravintolasta sai monenmoista ruokaa, mutta päädyimme molemmat pizzoihin. Pizzoja sai tilata nälän suuruuden mukaan erikokoisia. Tilasin xs-kokoisen kasvispizzan hintaan 7,40 € + xs-valkosipuli 0,75 €. Mieheni tilasi s-kokoisen mexicana-pizzan (kaksi kertaa suurempi, kuin xs-kokoinen) hintaan 10,30 €. 0,4 litran olut maksoi 5,30 €. Ruoka oli todella hyvää.

Räntä ja vesitihku eivät pidelleet meitä kauempaa keskustassa, vaan palasimme hotellille. Sieltä päätettiin suunnata kohti Oulun Tietomaata, mikä sijaitsi alle kilometrin päässä hotellilta, keskustasta poispäin. Sisäänpääsy maksoi 15 € aikuiselta. Tietomaassa oli useita kiinnostavia kohteita meillekin. Istuimme simulaattorissa ja teimme erilaisia testejä. Tietomaassa olisi voinut kuluttaa enemmänkin aikaa, mutta kävimme kohteen läpi jokseenkin vauhdikkaassa tahdissa, ja silti siihen kului noin puolitoista tuntia.
 





Hotellilla siistiydyimme iltaa varten. Olimme päättäneet jälleen kerran syödä kreikkalaista ruokaa. Suuntasimme erääseen, ns. vakipaikkaamme keskustan toiselle puolelle. Kengistä loskavesi oli tullut jo aikoja sitten läpi, sukat olivat märät ja litisivät kävellessä. Perille päästyämme ravintola oli kuitenkin tupaten täynnä. Tilaa olisi vasta myöhemmin. Päätimme nälkäisinä vielä suunnata välimeren ravintola Olimposiin. Lopulta sinne päästyämme ravintolassa oli onneksemme runsaasti tilaa.

Alkuun tilasimme juustolautasen, 9,5 €, mikä sisälsi fetaa, halloumia ja kasviksia. Annos oli melko pieni kahdelle jaettuna. Pääruoaksi tilasin ensimmäistä kertaa kasvismoussakan (15,50 €). Mieheni puolestaan tilasi tavallisen moussakan (17,90 €). Ruoka oli lähes taivaallista. Annokset sisälsivät kreikkalaiset salaatit, kasvisannos lisäksi tzatzikin. Vesikannulle hintaa tuli 1,40 €, isolle oluelle 5,50 € ja isolle siiderille 6 €. Ruokaa oli niin paljon, että oli mahdottomuus syödä lautanen tyhjäksi. Mieheni onnistui, minä en.

Ruoat syötyämme kävelimme mahat täynnä, kengät ja sukat märkinä takaisin hotellille, missä loppuilta menikin ruokaa sulatellessa.

1.3.2013

Puolivuotishääpäivämme aamuna heräsimme ajoissa jälleen syömään. Hotellin alakerrassa tarjottiin buffet-aamiainen. Aamiainen oli ikäväksemme suppeampi kuin normaalisti, vaikka toki sieltä perusasiat löytyivätkin, mutta odottamamme pieni ekstra, mikä yleensä aamiaisten tarjonnasta löytyy, tällä kertaa puuttui. Saimme kuitenkin kylliksi syödäksemme.

Pikkuhiljaa pakkasimme tavaramme ja teimme lähtöä. Vielä ennen kotimatkaa haimme geokätkön hyisessä säässä.

http://www.cumulus.fi/hotellit/oulu/fi_FI/oulu/
http://www.ravintolapannu.com/
http://www.tietomaa.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti