sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kuusamo, Ruka, Jääskän Loma, 13.-17.3.2017


Aurinkoinen mökkitie, taustalla vasemmalla rinteet

Saavuimme Rukalle maanantaina alkuillasta. Saatuamme tavarat sisälle mökkiin, ja hieman murua rinnan alle, siirryimme muiden kanssa ulos. Mökkeilemässä olivat myös sisarukseni perheineen sekä vanhempani. Osa grillasi laavussa makkaraa, osa pulkkaili.
Päivä alkoi pimentyä, ja pian viileä tuuli ajoi meidät takaisin sisätiloihin.
Lämmittelimme hetken saunan löylyissä, minkä jälkeen valmistimme iltapalaksi nopean uuniracleten. Piipahdimme vielä naapurimökissä ennen lasten nukkumaanmenoa. Loppuilta vierähti television ja takkatulen ääressä.

14.3.2017

Päivä oli tuulinen ja harmaa, joten suuntasimme Rukan keskukseen, jossa ostimme sisäänpääsyn Touhulaan. Maksu perittiin vain leikki-ikäiseltä, joten koko perheemme pääsi temppuilemaan vain 10 € yhteishintaan. Touhutila koostui kahdesta isosta huoneesta, joissa oli riittävästi puuhaa alle 3-vuotiaalle pallomeristä kiipeilytelineisiin ja -seiniin. Muutama muukin leikkijä saapui paikalle.
Touhulan ikkunoiden toisella puolen sijaitsi kuntosali, joten lastenhoito ja kuntoilu olisivat onnistuneet myös yhtä aikaa.


 

Touhuilun jälkeen etsimme hetken kahvilaa, joka olisi tarjonnut kasvispiirasta, mutta koska tällaista ei löytynyt, kiersimme mökille kaupan kautta.
Lapset suuntasivat päiväunille, ja mies lähti hiihtämään samaan aikaan, kun jäin laittamaan ruokaa.

Myöhemmin iltapäivällä suuntasimme koko porukalla ravintola Kaltiokiveen. Ravintolan valikoima ei ollut juuri muuttunut viime näkemän. Kokonaisuus palveluineen ja ruokineen ei tällä kerralla ollut edellisten veroinen. Oli kuitenkin mukava kokoontua syömään ja viettämään aikaa saman pöydän ääreen.


Loppuilta vietettiin mökillä löhöten takkatulen ääressä.

15.3.2017

Tänä aamuna suuntasimme Kuusamoon, sillä säätiedotukset eivät olleet luvanneet meille edelleenkään aurinkoista keliä. Matkan aikana aurinko kuitenkin pilkisteli hetken.
Kävimme kirpputorilla, josta etsimme mm. pojalle laskettelumonoja. Törmäsimme samalla toisen kirpputorin omistajaan, joka kertoi oman kirpputorinsa valikoimiin kuuluvan pienet monot. Tehtyämme ostokset, suuntasimme naisen kellarikirppikselle, josta ostimme pojalle monot. Ne tosin myöhemmin osoittautuivat pikkuvikaisiksi.

Kävimme ruokakaupassa tekemässä täydentäviä ostoksia, minkä jälkeen päätimme suunnata takaisin mökille. Lasten päiväunien aikana mies kävi jälleen hiihtämässä.
Unien jälkeen suuntasimme oman perheen kesken Pizzeria Rukaan. Pizzat olivat loistavia, ja palvelu erinomaista. Myös kasvispizzoja löytyi listalta useita eri vaihtoehtoja. Kotoisa ravintola tarjosi myös lapsille pienen leikkipisteen. Lohipizza maksoi 14,80 € ja vegetarian 13,20 €. Lasten salaattiateria pizzatikkujen kera maksoi 7 €.

Iltasella suuntasimme lähirinteille, jossa lapset pulkkailivat ja laskivat mäkeä. Lasten ilotulitus alkoi klo 19, mutta siitä ei harmiksemme näkynyt mitään meidän puolellemme. Ulkoilun jälkeen lämmitettiin vielä sauna, jossa löylyttelin pojan kanssa ennen unillemenoa.

16.3.2017

Laavu mökkien pihassa
Vihdoin koitti hartaasti odotettu aurinkoinen päivä. Lähdimme koko perheen voimin hiihtolenkille, joka suuntautui kilometrin päässä sijaitsevalle Uuttusuon kahvilalle. Matka kesti melko kauan, sillä poika oli ensimmäistä kertaa ladulla. Harjoittelua oli takana vain kotipihassa. Vauva kulki mukana kantorinkassa. Perille päästyämme nautimme terassilla pullaa ja kaakaota / kahvia sekä pillimehua. Kahvilassa myytiin lisäksi edullisia aurinkolaseja lasten koossa, joten yhdet viiden euron lasit lähtivät myös mukaan.

Koska menomatka oli ollut pojalle raskas, päätimme palata mökille kävellen, jonne pääsi kahvilasta myös tietä pitkin. Matka oli suurinpiirtein sama.
Päiväuniaikana nautimme aikuisten kesken auringosta mökin terassilla. Vesi nokkui räystäistä ja aurinko lämmitti ihanasti.


Suuntasimme neljäksi ravintola Ski Boosteriin, jonne matka taittui helposti kävellen ja pulkkaillen (n. 1,5 km). Neljältä alkoi lasten ja lastenmielisten bingo, johon osallistuimme koko porukan voimin. Meillä ei kuitenkaan ollut onni myötä. Bingon jälkeen tilasimme ruoat. Listalta löytyi erilaisia grilliruokia ja sormisyötäviä. Mm. ranskalaiset falafelilla ja dipillä maksoivat 8 € ja hampurilaisateria 10 €. Paikka oli pieni ja pubimainen, siellä oli mukava tunnelma.

Ruokailtuamme lähdimme vielä Ski Bistron vieressä sijaitsevalle leikkialueelle, jossa poika ehti touhuta puoli tuntia ennen hiihtobussin saapumista. Palasimme mökille ilmaisella ski bussilla, joka jätti meidät aivan mökkitien päähän.

Iltasella istuskelimme vielä vanhempieni kanssa ennen lasten nukkumaanmenoa.

17.3.2017

Kotimatka alkoi siivoamisen ja viimeisten leikkien jälkeen lumisateisessa säässä.