maanantai 23. tammikuuta 2017

Tampere, Holiday Club, Tampereen kylpylä, 18.-20.1.2017


Vuoden ensimmäinen lomamatka suuntautui Tampereelle. Olimme varanneet kahden yön majoituksen Holiday Clubin Tampereen kylpylästä tarjoushintaan 55 € sisältäen aamiaisen ja kylpylän käytön. Edullisen hinnasta teki sen sisältämä velvoite – meidän tulisi osallistua osakemyyntitilaisuuteen vierailumme aikana. Hotelli sijaitsi järven rannalla, jonne oli näkymä päärakennuksesta. Keskustaan matkaa kertyi parisen kilometriä.

Ajoimme automme parkkihalliin, jossa kahden vuorokauden pysäköinti maksoi 24 €. Huoneemme sijaitsi päärakennuksen takana olevassa rakennuksessa. Huoneessa oli iso parisänky sekä lapsille levitettävä vuodesohva, terassi ja iso televisio. Ala-aulasta sai lainata kirjoja, ja siellä oli myös mikro ruoan lämmitystä varten.


 
Matkustamisesta ja Ikean ostosreissusta väsyneinä keräsimme huoneessa hetken voimia. Mies lähti myöhemmin vanhemman pojan kanssa kylpylään. Minä jäin huoneeseen odottamaan vuoroani seuranani puolivuotias vauvamme. Pääsin uimaan illan viime hetkillä, ennen kahdeksaa, jolloin kylpylä oli miellyttävän rauhallinen.
Kylpylä oli mukavan pieni, ja sen seinä rakentui upeasti kallion kylkeen. Pukukopit sijaitsivat yhteisessä tilassa, mutta pesualueet oli jaettu sukupuolen mukaan. Vesi oli riittävän lämmintä. Lasten altaassa oli pieni liukumäki. Tarjolla oli kolme poreallasta sekä isommassa altaassa muutamia porepisteitä. Nautin hetken omasta ajastani uiden musiikin soidessa hiljaa taustalla.
Pesulle päästyäni huomasin kaikkien shampoopurkkien olevan tyhjiä. Sen seitsemää puristeltuani sain sen verran vaahtoa kouran pohjaan, että sain hiukseni pestyä.

Huoneeseen palatessani nappasin ala-aulasta iltasatukirjan mukaani. Iltapuuhien yhteydessä, ennen satuhetkeä pojalta putosi lasi pesuhuoneen laattalattialle, tietysti pirstaleiksi hajoten. Mieheni kävi tiedustelemassa vastaanotosta imuria samalla ilmoittaen vahingosta. Vastaanottovirkailija kertoi, ettei juuri nyt muista lasien hintoja, mutta imurin saisi siivoojalta. Sotkut saatiinkin pian siivottua pois, ja iltapuuhat valmiiksi.

19.1.2017

Herättyämme suuntasimme päärakennukseen aamiaiselle. Tarjolla ei ollut lämmintä kasvisvaihtoehtoa, mutta halutessaan oli mahdollisuus paistaa vohveleita, ja jälkiruokasuklaakakku oli erittäin hyvää.
Finnlayson
Aamiaisen jälkeen suuntasimme kaupungille, ostimme parkkiaikaa ja lähdimme kävelemään. Piipahdimme nopeasti vaatekaupassa, josta jatkoimme pian matkaamme kohti lasten kulttuurikeskus Rullaa. Rulla sijaitsi entisessä Finnlaysonin rakennuksessa, ja sinne oli vapaa sisäänpääsy. Siellä lapset saivat vapaasti leikkiä, piirrellä, tai vaikkapa tutustua dinosauruksiin ja niihin liittyviin rekvisiittoihin. Näistä yhden selkään sai kiivetä, toisella lentää, ja olipa siellä jopa mahdollisuus suorittaa leikkihiekassa arkeologisia kaivauksia, tutkia dinosauruksen munia, pääkalloa tai vaikkapa kiivetä munan sisään. Tila oli ihana, satumainen ja ajatuksia herättävä. Näyttämöllä oli tarjolla pukuja ja naamareita, ja vedenalaisessa huoneessa sai keinua tai vaikkapa mönkiä leikkimökkiin. Paikka oli lapsiperheelle ehdottomasti käymisen arvoinen. Ikäväksemme aikataulumme kuitenkin oli todella tiukka, joten suuntasimme pian takaisin autolle, ja siitä edelleen lounaalle Antikaan, paikalliseen kreikkalaiseen ravintolaan.

Lasten kulttuurikeskus Rulla



Antikassa oli lounasaika klo 14 saakka. Kanasouvlaki maksoi 13 € ja halloumiburger (pita) maksoi 12 €, jonka ”halloumit” tosin olivat tavallisia grillijuustoja. Lounas oli herkullinen, ja siihen kuului myös alkuruokana tomaattikeitto. Pojalle tilattiin ranskalaiset, joiden mukana tuli myös kurkku- ja tomaattipaloja (3,5 €).


Halloumiburger

Kanasouvlaki
Pian lounaan jälkeen oli palattava takaisin hotellille, jossa järjestettiin pakollinen osakemyyntitilaisuus klo 14. Edullinen huonehinta edellytti osallistumisen parin tunnin mittaiseen tilaisuuteen. Kukin perhe tai pariskunta sai oman myyjänsä, joka myi viikko-osaketta johonkin Holiday Clubin kohteeseen (esim. Salla, vk 7). Hinnat olivat alkaen 4900 €:sta aina kymmeniin tuhansiin. Edullisimmillaan yksi huone maksaisi siis tavallisena kauppana (kun omistat 52 viikkoa yhden sijaan) vähintään 254 800 €. Lisäksi osakkeen omistajan tulisi tästä viikosta maksaa (meille esitetyn esimerkin mukaan, näitä erilaisia tarjolla) n. 500 € vastikkeita ym. huoltokuluja vuodessa (viikon omistajuutta kohden), mikä tekisi tavallista ”kokonaisomistajuutta” kohti 26 000 € vuodessa. Lisäksi, jos käyttäisimme oman viikkomme, minkä siis itse omistaisimme, menettäisimme koko vuoden pisteet. Näillä pisteillä saisimme alennuksia muista kohteista, eli keskittäisimme matkailumme tähän piiriin. Mikäli haluaisimme säilyttää pisteemme, voisimme antaa viikkomme vuokrattavaksi Holiday Clubille, josta he ottaisivat 30 % palkkion. Voisimme toki myös yrittää vuokrata kyseistä viikkoa myös itse. Jos taas haluaisimme vaihtaa viikkomme toisaalle, maksamme siitä 70 € lisää kertaa kohden. Kahden tunnin myynnin aikana myyjä ei kertaakaan antanut tilaisuutta sanoa ”ei kiitos”, vaan tilaisuus johti vääjäämättä papereiden allekirjoittamiseen. Kävimme myös tutustumassa kahteen osakeasuntoon.
Emme tehneet kauppoja.

Myyntitilaisuuden jälkeen palasimme huoneeseen ja suunnittelimme illan ruokailuja. Hotellilla oli kaksi ravintolaa, joista toisessa ei kuitenkaan tarjoiltu kasvisruokaa pääruokana, joten päätimme valita saman katon alla toimivan pizzaravintolan. Pizzeriassa oli listalla vain pizzaa ja salaattia, joten kysyin, olisiko tarjolla lapselle jotakin muutakin, kun poika ei vielä ollut uskaltautunut pizzaa syömään. Muuta ei kuitenkaan ollut tarjolla, joten tiedustelin, olisiko mahdollista, että tuo alle kolmevuotias söisi omia eväitään, kun me aikuiset söisimme pizzat. Tämä ei kuitenkaan ollut mahdollista, vaan lapsille oli sallittu ainoastaan pilttiruoka. Niinpä haimme hotellin aulan vieressä sijaitsevasta pienestä R-kioskista eväät huoneeseemme, jossa vietimme loppuillan. Avainlukukorttien kanssa tuntui olevan ongelmia, myös muilla, koska niillä ei aina saanut ovia auki ilman toisten apua.

20.1.2017

Tänä aamuna aamupalaleivät olivat kuivempia ja mehuautomaatti rikki. Mehut saatiin kuitenkin kannuista. Jälkiruokapöydästä löytyi tänään mm. hillomunkkeja. Aamiaisen jälkeen kävin vielä pojan kanssa kahdestaan kylpemässä. Shampoopurkit oli saatu täytettyä.

Kahdeltatoista poistuimme hotellista ja palautimme avainlukukortit. Vastaanoton toinen virkailija sanoi, ettei rikki mennyttä lasia tarvitsisikaan korvata, vahinkoja sattuu.
Lähdimme kohti kotia, kuitenkin matkalta perinteisesti noutaen geokätkön.