torstai 29. lokakuuta 2015

Vaasa, Sokos hotel Royal, 24.-25.10.2015




Tällä kertaa lähdimme hotellilomalle kahdestaan. Vaasaan saapuessamme ajoimme paikallisen kreikkalaisen ravintolan pihaan, josta mieheni kävi varaamassa pöydän illaksi.

Ostos- ja vapaa-ajan reissu aloitettiin ensin kiinni menevistä kohteista. Ajoimme lastentarvikeliikkeen eteen, tiputimme parkkimittariin 0,2 €, ja teimme ostoksia vartin verran. Pojalle tuliaisiksi löytyi hienoja lasten lautasia.

Ajoimme hotellin läheisyyteen, jossa maksullinen parkkiaika päättyisi kahdelta. Koska olimme hieman etuajassa paikalla, kulutimme mittariin 0,6 €. Sunnuntaisin paikoituksesta kadulla ei tarvinnut maksaa, joten muita kuluja ei syntynyt.

Kävimme lunastamassa huoneen, joka sijaitsi Sokos hotel Royal:n toiseksi ylimmässä eli yhdeksännessä kerroksessa. Itse hotelli sijaitsi aivan keskustassa. Huone maksoi vuorokaudelta 90,40 €.
Huone oli siisti, vaikkakin pesuhuoneen katon pesu olisi ollut tarpeen.
Rewell Center -ostoskeskus
Majoittumisen jälkeen suuntasimme torin laidalla olevaan ostoskeskus Rewell Centeriin. Pyörähdimme pikaisesti pian kiinni menevässä askarteluliikkeessä, minkä jälkeen suuntasimme kohti kolmelta sulkevaa kauppahallia. Kauppahallissa oli miellyttävä tunnelma, ja esimeriksi juustotiskin antimet houkuttelivat, mutta hotellimajoituksen vuoksi herkut jäivät ostamatta.


Lobby Bar
Kauppahallin jälkeen puraisimme pikaisesti leivät kahvilassa, jotta jaksaisimme iltaan asti.

Kiertelimme hyvän tovin ostoskeskuksen liikkeitä, ja teimmekin hyviä löytöjä.

Ostoskierroksen jälkeen pysähdyimme Lobby Bar –nimiseen aulabaariin, jossa päätimme hetken istua. 0,4 l olut maksoi 5,5 €. Pöydät olivat tahmeita ja pyyhkimättömiä, mutta taustalla soi makuumme sopivaa musiikkia, joten yritimme olla välittämättä.

Seuraavaksi suuntasimme ruokakauppaan, missä täytimme lottorivit (jo tässä vaiheessa paljastettakoon, että voittoa ei tullut). Haimme kaupasta myös pientä evästä hotellille, kuten paketin savu-pippurijuustoviipaleita, josta oli helppo napsia siivuja ilman apuvälineitä.
Kreikkalainen ravintola Ikaria

Tsatsiki
Olimme varanneet pöydän ravintolasta iltaseitsemäksi, jota ennen valmistauduttiin ja laittauduttiin hotellilla. Puoli seitsemän aikoihin lähdimme kävellen kohti kreikkalaista ravintola Ikariaa. Ravintola sijaitsi lyhyen kävelymatkan päässä hotellilta. Ravintolassa oli mukava, kreikkalainen tunnelma. Televisioruudulla pyöri videokuvaa kreikasta, ja taustalla soi kreikkalainen musiikki.
Moussaka
Tilasimme alkuun tsatsikin (5,5 €) ja pääruoiksi moussakat (13,60 €). Pieni olut maksoi 3,8 €. Palvelu oli loistavaa ja ruoka erinomaista. Moussaka-annokseen kuului lisäksi salaatti. Ruoka-annokset olivat niin isot, ettemme jaksaneet syödä niitä loppuun. Kuitenkin ystävällinen, Thessalonikista kotoisin ollut ravintoloitsija tarjosi meille ensimmäisen käyntimme kunniaksi vielä jälkiruoat kaupan päälle, ja olisi pakannut halutessamme loput ruoatkin mukaan. Jälkiruoaksi valitsin kreikkalaisen jäätelön, mieheni frappe-kahvin.

Ruokailun jälkeen, mahat täynnä ja väsyneinä suuntasimme vielä kohti keskustaa, missä kävimme tovin istumassa iltaa ennen hotellille paluuta.

25.10.2015

Sänky oli melko kova, ja uni oli rauhatonta. Pitkänkin yön jälkeen tuntui väsyttävän. Lähdimme kuitenkin iloisin mielin aamupalapöytään.
Maanalainen käytävä aamiaisrakennuksen ja hotellin välillä
Aamiainen tarjoiltiin päärakennuksen viereisessä rakennuksessa, jonne pääsi kulkemaan myös maanalaista tunnelia pitkin. Aamupala oli todella monipuolinen – kaloja oli useita eri laatuja, oli pekonit ja nakit ja munakokkelit. Kasvisruoan ystäville mieleisiä herkkuja tarjolla oli mm. kotijuustoa ja savujuustoa, perunaröstiä ja lämpimiä herkkusieniä. Shottilaseissa oli annosteltuna tyrnimehua, ja pöydissä oli valmiina paperit, aterimet, kahvit ja kupit.
Sateista syysaamua oli mukava katsella ikkunasta.

Hotellivalintaamme oli vaikuttanut oleellisesti hotellin uima-allas, johon tutustuimme aamupalalevon jälkeen. Allasalueen poreamme ei näyttänyt olevan käytössä. Sauna-, peseytymis- ja pukeutumistilat olivat siistit. Ikkunoista oli näkymä kaupungille. Suihkujen ja uima-altaan välissä oli vain kirkas lasitiili, josta kuulsi läpi suihkuttelijan ääriviivat. Onneksi olimme suurimman osan ajasta kahdestaan. Uimme vajaan puoli tuntia, kunnes paikalle saapui muitakin löylyttelijöitä. Saunoimme lämmitelläksemme, ja lähdimme huoneeseen pakkaamaan tavaroita kotimatkaa varten.

Kävimme lähtiessämme esittämässä S-etukortin vastaanotossa, jota ei oltu aikaisemmin pyydetty, eikä sitä ollut huonetta varatessa ja maksettaessa saanut hotellin varaussivuille syöttää. Virkailija sanoi, että etua ei myönnetä, jos majoitus on maksettu etukäteen, eikä ole itse kortin tietoja varauksen yhteydessä ilmoittanut. Mutta koska varauksen yhteydessä ei ollut mahdollisuutta syöttää kortin tietoja, ei asiakkaalla ollut mahdollisuutta saada majoittumisestaan S-etua, vaikka näin kuuluisikin olla. Otettuamme yhteyttä matkan jälkeen S-ryhmään, he lupasivat tehdä asiassa tämän kerran poikkeuksen. He myönsivät järjestelmän olevan puutteellinen, mutta on kuitenkin asiakkaan omalla vastuulla, saako hän edun varausvaiheessa vaiko ei.

Vielä ennen kotimatkaa ajelimme meren rannassa, ja haimme perinteisesti geokätkön.