tiistai 30. kesäkuuta 2015

Lestijärvi, Yli-Lesti, Valkeisjärvi (Valkeinen)




 Ajoimme asuntoautolla Lestijärven Valkeisjärven leirintäalueelle, mistä mieheni osti kalastusluvan. Lupa maksoi 15 € vuorokaudelta. Puin ylleni lenkkivaatteet ja siirryin hetkeksi uuden harrastukseni, juoksemisen pariin. Mieheni ja poikani ajoivat tällä välin järven rantaan vajaan parin kilometrin päähän leirintäalueesta.

Saimme auton aivan rannan tuntumaan. Vieressä oli suuri hiekka-alue rinteessä, mistä vierailumme aikana joku uskaltautui uimaankin. Aurinko paistoi vielä hetken, kunnes sää muuttui synkemmäksi. Pitkin päivää ripotteli vettä tai tuuli viileästi.

Valmistelin ruoan autossa myöhempää grillausta varten. Leikimme pojan kanssa mukaan otetuilla leluilla ja kävyillä, joita oli erityisen kiva heitellä veteen.

Pian myös appivanhempani saapuivat omalla autollaan. Appiukko kävi hakemassa kalastusluvan, ja tiedusteli samalla sijaintimme maksullisuutta. Hän maksoi varmuuden vuoksi ja yleisen hyvän hengen nimessä molemmista autoista 20 €. Lopuksi hänelle muistutettiin, että kalaa ei sitten nosteta päivärajoitusta enempää.

Laitoimme hiiligrilleen tulen ja odottelimme parasta hiillosta järvelle katsellen. Virvelit olivat pyynnissä, ja kerran joku niihin nappasikin. Mitään ei kuitenkaan saatu. Mieheni kokeili vielä appiukon uusia kahluuhousuja, joilla pääsi kahlaten kauas rannasta perhoa heittelemään.

Illan tullen nukuimme ensimmäisen yön uudessa asuntoautossamme.

27.6.2015

Päivä valkeni hieman aurinkoisempana. Aamupala syötiin ulkona maisemia ihastellen. Poika teki appivanhempien kanssa hiekkakakkuja. Vihdoin kalaonnikin oli myötä, kun koukkuun tarttui taimen.

Pian pakkasimme tavaramme ja suuntasimme kohti seuraavaa kohdetta. Ajoimme muutaman kilometrin päähän, mistä jatkoimme 400 metriä pitkospuita pitkin Pökkelöniemen laavulle. Laavulla sytytettiin nuotio ja istuttiin juuri alkaneelta sateelta katoksen suojissa. Pienessä saaressa oli useita pieniä rakennuksia.
Pökkelöniemi

Miehet kokeilivat vielä kalaonneaan, ja suurehko hauki tarttuikin pian koukkuun. Pelkkä kalaonni ei kuitenkaan riittänyt, sillä haavi oli jäänyt autoon. Kala pääsi lopulta karkuun.