maanantai 25. toukokuuta 2015

Kivijärvi, Hiekka-mökki, 22.-24.5.2015

Saavuimme iltasella Kivijärvelle, josta olimme nettimökin kautta varanneet mökin kahdeksalle hengelle (250 € / viikonloppu). Oman perheemme lisäksi mukana oli mieheni veli perheineen sekä appivanhemmat.

Saimme kattavan käyttö- ja tutustumisopastuksen mökin omistajilta ennen taloksi asettumista. Mieheni vanhemmat saapuivat hieman myöhemmin. Onneksemme jää- ja jääviileäkaappi olivat todella tilavat, sillä ruokaa oli suurella joukolla mukana runsaasti. Harmiksemme mökissä oli kuvauksen kolmesta makuuhuoneesta poiketen vain kaksi makuuhuonetta, sillä olisimme tietysti lapsinemme halunneet kaikki nukkua ovien takana. Yläkerran aulassa oli makuupaikat neljälle sekä yksi makuuhuone. Alakerran makuuhuoneeseen ei olisi mahtunut matkasängyn kanssa, joita tällä lomalla tarvittiin kaksi. Olimme ottaneet mukaan omat, sillä emme tienneet, että myös mökiltä löytyi yksi sänky. Koska appivanhemmat olivat päättäneet yöpyä mökin pihassa asuntoautossa, jäi alakerran makuuhuone pienen kokonsa vuoksi käyttämättä.

Mökissä oli myös mm. syöttötuoli ja karaokelaitteet, joita emme ikäväkseni päässeet kokeilemaan. Syöttötuoli tuli tosin tarpeeseen. Ulkoa autokatoksesta löytyi myös pihapelejä. Mökin pihaa koristi useampi pieni rakennus - leikkimökki, puuliitereitä, kesänajan yöpymistila, grillirakennus ja rantasauna. Rannassa oli lisäksi kaksi venettä. Pihapiiristä löytyi useita hauskoja hahmoja maasta sekä puista. Piha-alue oli ihastuttava.

Ukko puussa. Taustalla pihasauna.
  Ryhdyimme pian ruoanlaittoon. Ruoka paistettiin rannassa sijaitsevan grillirakennuksen kaasugrillissä, mutta viileän sään vuoksi söimme kuitenkin sisällä.

Myöhemmin miehet lämmittivät rantasaunan, ja omani rohkeni jopa käydä heittämässä talviturkin hyiseen järveen. Naiset tyytyivät lasitetulla terassilla istuskeluun.

23.5.2015

Päivä oli sateinen ja tuulinen. Kävimme aamusta lenkkeillen tien päässä, minne menopaluumatkaa kertyi vajaa kolme kilometriä. Muut touhusivat sillä aikaa ulkona lasten kanssa.

Hieman ennen puoltapäivää mökistä lähtivät sähköt. Olimme juuri aloittaneet ruoanlaiton. Appivanhempien mukaan ottamat nuotiopannu ja -kattila otettiin käyttöön kaasugrillissä, missä keitettävät ruoat saatiin kypsiksi. Muut valmistettiin grillaamalla. Myöhemmin valmistui myös nokipannukahvit kahvia juoville. Mökkiä lämmitettiin polttamassa puita takassa.

Päivä kului sähköjen ollessa pois ja ulkona myrskyten vain oleskellen. Lähdimme kuitenkin myöhemmin vielä uudelleen ulos pojan kanssa leikkimään, kun ilma oli hieman rauhoittunut. Samaan aikaan, noin kuuden tunnin tauon jälkeen sähköt jälleen palasivat.

Tuulen tyynnyttyä appiukko kävi soutelemassa ja viritteli välillä virvelin pyyntiin. Kalastus ei kuitenkaan tahtonut onnistua, eikä ulkonaolostakaan päässyt kunnolla nauttimaan.

Sauna lämmitettiin tänäänkin. Menimme mieheni kanssa saunomaan viimeisinä. Ihastelimme laskevaa aurinkoa ja nautimme tyyntyneestä säästä saunan terassilla. Vielä sateli aika-ajoin. Mieheni pulahti tälläkin kerralla järveen, mutta itse uskaltauduin kastelemaan vain varpaat.
Pesu hoitui pihasaunassa järvestä pumpatulla, kiukaan kattilassa lämmitetyllä vedellä, mikä sopi hienosti tunnelmaan. Samalla oli mukava kuunnella radiota pitkän sähköttömän päivän jälkeen.

Pihasauna

Saunanraikkaina laitoimme vielä kahdestaan iltapalaa rannan hiiligrillissä grillaten. Nautimme iltapalan ulkona.

24.5.2015

Aamulla söimme kiireettömän aamupalan ja pakkasimme tavaramme. Siivouksen jälkeen otimme suunnaksi muutaman kilometrin päässä sijainneen geokätkön. Kätkö haettuamme teimme vielä hetken maisema-ajeluja Kivijärven alueella ennen kuin suuntasimme jälleen kohti kotia.

http://www.nettimokki.com/kivijarvi/3787#adInfo
http://www.kivijärvi.fi/

maanantai 18. toukokuuta 2015

Muhos, Montta Active Camping, 15.-17.5.2015

Ravintolarakennus

Suuntasimme asuntoautolla kohti Muhosta ja leirintäalue Montta Active Campingia. Päärakennus ravintoloineen oli sulkeutunut iltakuudelta, joten saavuttuamme vasta tämän jälkeen, majoitusmaksut sai suoritettua soittamalla henkilökunta paikalle. Henkilömaksu oli 4 € / vuorokausi (aikuinen) ja 1 € / lapsi, vaunupaikka maksoi SFC-kortilla 12 € vuorokaudelta ja käyttösähkö 4,5 €, joten kahdelle vuorokaudelle tuli kaikkineen hintaa 51 €.

Ihastuttava, pieni ja kotoisa alue sijaitsi Oulujoen varrella. Rannan tuntumassa oli leirintämökkejä, joiden takapuolella sijaitsivat vaunupaikat. Ravintolan toisella puolella oli muutama suurempi mökki ja tilaussaunat sekä toinen ranta. Caravan-alueen puolimmainen ranta sijaitsi ravintolan takana, minne oli ruopattu kaksi pienempää uima-aluetta. Uiminen joen varrella olisi ollut ainakin tähän aikaan vuodesta kovan virtauksen vuoksi vaarallista.

Leiriydyimme noin sadan metrin päähän huoltorakennuksesta. Lähes koko illan satoi vettä, joten vietimme aikaamme asuntoautossa. Valmistimme iltapalaksi leipiä sähköuunissa.



 
Myöhemmin sateen lakattua kävimme vielä kävelemässä rannassa ja tutustumassa huoltotiloihin. Rakennuksen ulkopuolella, korkealla puissa kiersi hurjan näköinen temppurata. Alueen ainut negatiivinen kohta tuntui tälläkin leirintäalueella olevan huoltorakennus. Tila oli hyytävän kylmä ja likainen, jo aikansa elänyt. Saunavuoroja oli ilmaiseksi tarjolla perjantai-, lauantai- ja keskiviikkoiltaisin.
Pian laitoimme pojan yöunille ja istuimme vielä hetken jutellen ja katsellen televisiota.


16.5.2015

Päivä oli pilvinen ja tuulinen. Yhdeltätoista alueella alkoi rompetori, jossa oli myynnissä vanhoja tavaroita ja käsitöitä. Tutustuttuamme tuotteisiin suuntasimme ravintolan edessä sijainneelle leikkipaikalle, missä poika hetken kiikkui. Tämän jälkeen menimme ravintolaan lämmittämään pojan ruoan, kun mieheni tilasi samalla kahvin (1,5 €). Ruokavaihtoehtoja tähän aikaan vuodesta oli tarjolla ainoastaan kaksi - hampurilainen ja kalakeitto, joten päätimme tehdä itse ruokamme, vaikka olimmekin haaveilleet syövämme vierailun aikana kerran myös ravintolassa. Ravintolasta oli hieno näköala alas joelle.

 

Ravintola- ja huoltorakennukset
Teimme nopean ruoan pojan nukkuessa päiväunia. Tämän jälkeen suuntasimme alueen kulmasta lähteneelle lemmenpolulle. Vaellusreitti oli juurakkoinen ja kumpareinen, joten vaunujen kanssa sitä ei voinut lähteä kulkemaan. Olimme kuitenkin ottaneet mukaan kantorinkan, missä poikaa jaksaisi jonkin matkaa kantaa. Kävelimme joen reunaa pitkin ihaillen kuohuvaa jokea ja pieniä, metsästä laskevia puroja, kunnes näimme kauempana suuren padon. Tämän kauemmas kymmenen kilon selkärepun kanssa ei kannattanut lähteä, koska myös paluumatka oli vielä jaksettava kantaa. Polun varrella oli myös pieni grillauspaikka ja miellyttävät maisemat.

Illalla otettiin hiiligrilli esiin ja valmistettiin maistuvia grillattuja herkkuja, joita ei kuitenkaan tarjennut jäädä ulos syömään. Myös huoltorakennuksen keittiö tuli tutuksi, sillä siellä oli mahdollisuus lämmittää ruokaa pojalle aina tarpeen tullen. Loppuilta pelailtiin ja katseltiin televisiota.

17.5.2015

Aamupuuhien jälkeen ulkoilimme vielä hetken alueella, jotta poika saisi hyvin nukuttua paluumatkalla.