maanantai 23. helmikuuta 2015

Kajaani, Scandic Kajanus, 18.-20.2.2015


Olimme varanneet matkamessutarjouksena netin kautta Scandic Kajanuksesta saunallisen, Superior Extra –huoneen kahdeksi yöksi. Liityimme samalla ilmaiseen Scandic Friends –kanta-asiakasklubiin, mihin liittymällä saimme viiden euron etusetelin kanta-asiakaskortin mukana postitse.
Huoneen vuorokausihinta oli 90 €. Parkkipaikat olivat ilmaisia.

Saavuimme Kajaaniin kuuden jälkeen illalla. Ystävällinen vastaanottovirkailija otti meidät vastaan aulassa. Huonepakettiimme kuului päivän lehti, ilmaisia maksukanavia sekä kaksi viiden euron ja kaksi kuuden euron etuseteliä loman aikana käytettäviksi.

Ensimmäistä kertaa hotellissa oli tarjolla hoitoainetta
Huone oli suuri (neljän hengen) ja siisti, hiljattain kunnostettu. Huoneessa oli oma sauna ja saunatakit. Pojalle oli laitettu pyynnöstämme pinnasänky. Lisäksi wc:stä löytyi potta, vaikka sitä meillä ei vielä osatakaan käyttää. Pinnasängyn oma patja oli sen verran ohut, että pehmensimme sänkyä sängynpeitoilla ja viltillä. Toisena päivänä saimme vielä siivoojalta ylimääräisen peiton pehmikkeeksi. Vauvan ruoat laitettiin talteen minibaariin. Huoneessa oli myös vedenkeitin, millä sai helposti valmistaa puuroa, mutta myös halutessaan teetä tai murukahvia.

Ilta vietettiin huoneessa televisiota katsellen, matkasta väsyneinä.

19.2.2015

Buffet-aamiainen oli monipuolinen. Mieheni sai himoitsemaansa pekonia, minä mm. karjalanpiirakkaa munavoilla. Poika nautti porkkananpalojen järsimisestä ja maustamattomasta jogurtista sekä raejuustosta.

Aamupalan jälkeen suuntasin opintojen pariin, jotka meidät oli ensisijaisesti Kajaaniin tuonut. Lounastauolla tapasimme hotellilla ja kulutimme etuseteleitämme lounaaseen, jonka hinta oli 8 euroa henkilöltä. Ruoka oli hyvää, ja myös kasvisvaihtoehtoja oli tarjolla.

Lounaan jälkeen palasin koulun penkille, ja mieheni jäi poikamme kanssa ulkoilemaan vaunutellen hotellin lähimaastoon. Hotelli sijaitsi joen rannalla, joten ympärillä oli paljon mukavaa nähtävää. Joen toisella puolen sijaitsi keskusta.

Illalla palattuani takaisin hotellille suuntasimme illalliselle ravintola Ranchiin, mikä sijaitsi pienen kävelymatkan päässä Kajaanin keskustassa. Ravintola oli meksikolaistyyppinen. Alkuun talo tarjosi nachoja ja salsaa. Tilasin pääruoaksi kaksi alkupalaa: friteerattua bataattia ja dippiä (6,9 €) sekä vihersalaatin (5,5 €). Bataattiannos oli hieman kärvähtänyt, mutta muuten ihan hyvää. Mies puolestaan kehui härkäburritostaan (20,50 €).

Ruoan jälkeen vaunuttelimme joenrantaa ihaillen takaisin hotellille. Kävimme vielä tutustumassa lasten leikkihuoneeseen, missä kulmaa koristi pallomeri. Hotellilta olisi myös ollut maanalainen kulku naapurirakennuksessa sijaitsevaan uimahalliin (aikuisen lippu 7,2 €). Hotellilla oli myös yleiset saunat ja kuntosali.
Leikkihuone
Katsoimme huoneessa ruokaa sulatellen televisiota, kunnes saimme pojan nukahtamaan. Sen jälkeen testattiin huoneen sauna, mikä oli hyvin pieni, mutta sitäkin söpömpi

20.2.2015

Tänä aamuna kävin yksin aamupalalla, koska lähtö koululle oli aikaisempi, kuin edellispäivänä. Aamupala oli jälleen hyvä. Iloitsin myös appelsiinimehun hedelmälihasta.

Päätimme käyttää loputkin etusetelit lounaalla, joten söimme tänäkin päivänä hotellilla. Ruoka oli hyvää, ja vaihtoehtoja oli monipuolisesti.

Mieheni oli pakannut tavaramme aamupäivän aikana, joten lounaan jälkeen jatkoimme matkaamme eteenpäin – minä koululle, mieheni ja poikamme keskustassa sijainneeseen kahvilaan. Ennen kotimatkalle lähtöä haimme vielä perinteisen geokätkön.