keskiviikko 20. elokuuta 2014

Seljes, Alaveteli, 15.-16.8.2014


Teimme kesän ensimmäisen Seljes-reissun, tänä vuonna teltan sijaan asuntoautolla. Kalastusluvan hankkimisen jälkeen (15 € / neljä lohta) ajoimme mahdollisimman lähelle rantaa siten, että autosta näkisi halutessaan järvelle. Virvelit laitettiin tietysti heti pyyntiin.


Telttasauna järven rannalla
Pian myös appivanhemmat saapuivat omalla asuntoautollaan. Anoppi souti vuokraamansa veneen vastarannalta, leirintäalueen päästä ”omaan” rantaamme.
Rannalle pääsi pientä polkua pitkin. Pitkospuiden alkupäässä oli kasa hevosen lantaa, mikä todisti sen, että hevosia käytiin uittamassa järvessä, samalla rannalla, missä myös ihmiset käyvät uimassa.

Kun kaikkien kalastuksesta innostuneiden virvelit oli laitettu pyyntiin, pystytimme yhteistuumin appiukon ostaman, kannettavan saunan rannalle. Telttasauna oli yllättävän suuri, ja siihen olisi sopinut ehkä jopa neljäkin henkeä, vaikka saunoisimmekin siinä kaksi kerrallaan. Kivet sai kerätä kiukaaseen luonnosta.

Juorulehti maistui rannalla auringonpaisteessa, sään jo kuitenkin muututtua melko syksyiseksi.


 
Lohta oli ilmeisesti hiljan istutettu järveen, sillä yksi lohi napattiin rannasta pelkkää haavia käyttäen. Muuten kala ei syönytkään. Ainoaksi saaliiksi jäänyt "rantakala" laitettiin myöhemmin nuotiolla foliossa.

Usva nousi alkuillasta järven pinnalle
 
Illan hämärtyessä sytytettiin rannalle ulkotulia ja lähdettiin saunan löylyihin. Hiki virtasi, mutta liian kuuma ei tullut. Saunassa istuttiin aurinkotuoleilla ja heitettiin löylyä järvivedellä alueelta löytyneille kiuaskivinä toimineille rantakiville. Välillä pulahdettiin vielä jokseenkin lämpimään järviveteen, ja taas otettiin uudet löylyt.
Autiotalo

Illan pimennyttyä nautittiin nuotion lämmöstä ja kuunneltiin vastarannalta kaikunutta musiikkia – leirintäalueen esiintyjä viihdytti myös vastarantalaisia.

16.8.2014

Aamupala syötiin ulkona auringonpaisteessa, ja siitä nautittiinkin sateen alkuun saakka. Jonkin aikaa kestänyt sade sai meidät pysymään sisätiloissa valmistautuen kotimatkalle.

Rannasta haettiin vielä virvelit ja loput tavarat pois sateen lakattua, ja noudettiinpa lähistöltä geokätkökin koko perheen voimin – vauva kantorepussa isänsä sylissä mukana kulkien.

http://www.seljes.fi/