maanantai 28. heinäkuuta 2014

Sievi, Maasydänjärven matkailualueen caravan-alue, 17.-18.7.2014




Toistimme pari vuotta sitten tekemämme vierailun uudelleen Sievin Maasydänjärvelle. Tällä kerralla yövyimme mökin sijasta asuntoautossa. Caravan-alueella  sähköllinen matkailuajoneuvopaikka maksoi SFC-kortilla 20 € / vuorokausi, aikuinen 3 € / henkilö, ja alle 15-vuotiaat 0 € / henkilö. Vuorokausihinta oli siis meiltä yhteensä 26 €.
Kesäpäivä päätettiin ottaa mahdollisimman rennosti, ja ohjelmaan kuuluikin kirjojen ja lehtien lukua sekä musiikin kuuntelua. Välillä nautittiin matkan varrelta ostettuja, tuoreita, kotimaisia mansikoita ja muita herkkuja sekä valmistettiin autossa ruoka. Alue oli yllättävänkin hiljainen heinäkuisena arkipäivänä.

Olimme leiriytyneet aivan huoltorakennuksen viereen. Wc-tilat kaipasivat kovasti siivousta, mutta illemmalla käyttämämme suihkutilat oli remontoidut ja siistit.

Kävimme iltakävelyllä kalastukseen tarkoitetulla rannalla, missä tarkistimme kalastushinnat. Kuulimme, että edellisestä lohen istutuksesta oli jo melkoisen kauan aikaa, eikä kalaa ollut viime päivinä noussut. Hinta kolmen tunnin luvasta olisi ollut 12 € sisältäen yhden vavan ja yhden lohen. Ranta-alue oli lisäksi miinoitettu hyttysillä, eikä pitkospuille olisi saanut mahtumaan vauvanvaunuja, joten kaikki seikat huomioiden suunniteltu kalastus jäi tällä kerralla vain ajatukseksi. Ranta-alueella kuhisi myös kymmeniä pieniä sammakoita, joita varottiin vaunujen kanssa polulla pujotellen.


Jatkoimme kierrostamme alueen "rantakadulle". Huomasimme sinne nousevan joitakin uusia mökkejä. Useat autot tai vaunut olivat tyhjillään - lomat taisivat olla monilla vielä edessäpäin.



Illalla, vielä ennen nukkumaanmenoa päätimme ensimmäistä kertaa testata autoon asennetun television. Vaikka tarvetta television katselulle ei ollut tullut, oli mukava huomata, että säiden huonontuessa mukana olisi hyvä varasuunnitelma.

18.7.2014

Aamutoimien jälkeen päätimme melko pian tehdä lähtöä kotiin,vaikka alueella olisi saanut viipyä iltapäivän neljään saakka. Koska päivä oli yhtä kuuma, kuin edellinenkin, päätin pulahtaa Urjanlinnan, eli päärakennuksen vieressä sijaitsevalta rannalta järveen. Vesi oli kuin linnunmaitoa, ja siellä olisi viihtynyt vaikka koko päivän. Kotimatka ja väsynyt vauva kuitenkin kutsuivat jälleen eteenpäin.



sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Pedersöre, Purmo, Mosavatten, 16.-17.7.2014



Pedersöressä, Pietarsaaren kupeessa sijaitsee kalastuspaikka, erämaajärvi nimeltä Mosavatten. Se koostuu kahdesta pienestä järvestä, jotka yhdistyvät toisiinsa pienellä vesikaistaleella.

 















Saavuimme iltapäivällä järven rantaan asuntoautolla, auringon vielä paistaessa. Pienen hetken kuluttua taivas kuitenkin vähitellen tummui ja ukkospilvet kerääntyivät järven ylle. Välillä satoi ja ukkosti, päivän mittaan ukkosti myös selkeältä taivaalta. Ranta ei ollut uintikelpoinen, joten viileämpi sää tuli kuin tilauksesta.

Kahdentoista tunnin kalastuslupa Mosavattenilla (Mosavattnet) sisälsi kaksi vapaa ja kaksi lohta. Se oli hinnaltaan 12 €. Rannalla oli kalastajien käytössä ilmainen vene, millä lohia käytiin narraamassa mm. perhostamalla.
Järvi oli rauhallinen, eikä muita kalastajia ollut myöhemmin saapuneita appivanhempia lukuunottamatta. Paikallista väkeä kävi aika-ajoin autoineen pyörähtämässä rannalla sijainneella parkkipaikalla, mutta meidät huomattuaan he lähtivät samantien pois.

Kala ei juurikaan hyppinyt, mutta se ei syöntiä haitannut, sillä saalista saatiin kuitenkin kaksin kappalein. Ensimmäinen lohi löysi tiensä nuotion ylle hetimmiten, toinen päätyi möyhemmin pakastimeen.

Rannalla sijaitseva laavu tarjosi hyvän suojan myös sateen sattuessa. Kävelymatkan päässä, näköetäisyydellä sijaitsi myös toinen laavu, minne pääsi kulkemaan jalkaisin rantaa pitkin.


Illalla, sään hieman selkiydyttyä taivaanrantaa koristi upea sateenkaari. Auringon laskiessa taivas värittyi punaisen eri sävyihin.

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Nokia, Nokia Camping Viinikanniemi, 7.-8.7.2014




Pitkän karavaanimatkan päätteeksi päädyimme Nokan Viinikanniemen leirintäalueelle. Ilmoittauduimme päärakennuksessa, missä karavaanareille määrättiin tietyt paikat. Saimme paikan huoltorakennuksen läheisyydestä, jotta vauvanhoito olisi helpompaa. Näkymä paikaltamme oli hyvä - puuston läpi pilkotti järvi, ja uimarantakin oli melkein vieressä. Alueen perusmaksu oli 13 € (SFC-kortilla) / 15 € / vuorokausi, 5,5 € / aikuinen ja 2,5 € 0-17-vuotias lapsi. Lisäksi sähkö maksoi 5,9 € / vuorokausi. Yhteensä maksoimme siis 32,40 €.

Päivä oli aurinkoinen, ja koska olimme ehtineet jo riitämiin istua asuntoautossamme tienpäällä, päätimme tänään ”olla tekemättä mitään”. Olimme ajaneet ruokakaupan kautta, mistä mukaan oli tarttunut mm. kotimaisia mansikoita ja muita herkkuja naposteltavaksi.
Olimme ottaneet mukaan myös vauvan sitterin, missä hän sai lekotella ulkona varjossa kanssamme.




Huoltorakennus
Ruoka tehtiin asuntoautossa mahdollisimman nopeasti, minkä jälkeen jatkettiin taas ulkonaoloa. Luimme lehtiä, kuuntelimme musiikkia ja nautimme olostamme – auringosta, lämmöstä ja lomailusta.

Illan mittaan veden lämpötila testattiin uiden. Kävelimme myös pienen iltalenkin alueen ympäri. Alueelta löytyi eritasoisia ja –kokoisia mökkejä ja huoltorakennuksia. Ravintolan terassi oli yhtä pöytää lukuunottamatta tyhjä. Näköala auringonlaskulle järven ylle oli hyvä. Terassin edessä oli myös minigolf.
 
Huoltorakennus, joka sijaitsi meitä lähimpänä, oli kohtuullinen, vaikkakin uudenkarheutta oli turha hakea. Suihkuunpääsyä sai odottaa, sillä jostain syystä siivoukset tehtiin myöhään illalla. Alueella tuntui olevan hyvin rauhallista, mikä saattoi myös johtua siitä, että kyseessä oli maanantai-ilta.

Säkylä, Kristalliranta, Camping Säkylä, 6.-7.7.2014



Kristalliranta
Olimme ajamassa Säkylän ohi, kunnes näimme Kristallirannan kyltin. Kellon ollessa jo hyvin paljon, päätimme jäädä leirintäalueelle yön ajaksi. Inforakennus oli sulkeutunut jo useampi tunti aikaisemmin, joten ilmoitime saapumisestamme puhelimitse. Söimme ja valmistauduimme yöpuulle, juuri tätä enempää emme rauhallisella alueella ehtineet tekemäänkään. 

Kristallirannan päärakennus
 
Kävimme kuitenkin info- ja ravintolarakennuksessa sijaitsevissa suihku- ja wc-tiloissa, jotka oli rakennettu kellaritiloihin. Tunnelma oli karmaiseva, ja suihkuhetki olikin erittäin ripeä. Tilat olivat vuosikymmeniä vanhat, jopa aavemaiset, eikä humiseva ilmastointi tai ”kaikuvat askeleet” rauhoittaneet mieltä.

Yöllä puolestaan oli hiljaista ja rauhallista nukkua.



7.7.2014

Olimme päättäneet jatkaa matkaamme pian aamutoimien jälkeen. Huomasimme alueella myös uudemman saniteettirakennuksen suihkuineen ja wc-tiloineen. Rakennus sijaitsi caravaanialueen keskellä, eli sijainniltaan lähellä asiakasta, ja niitä siivottiin heti aamusella, joten myös siisteys oli hyvä.


Kävimme maksamassa yöpymisen, mikä oli 25 € tai SFC-kortilla 22 € yöltä sisältäen sähkön ja jokaisen matkaajan.

Tutustuimme vielä ravintolarakennuksen toisella puolella sijaitsevaan ranta-alueeseen, missä uimapaikan lisäksi oli myös rantalentopallokenttä. Nimensäkin mukaisesti vesi oli kristallin kirkasta, ja se kimmelsi houkuttelevasti auringon paisteessa.